Udstyrsliste

Hent udstyrsliste som pdf-fil

Alt mit udstyr er pakket i vandtætte syntetiskeposer:

De kan komprimere tøj og udstyr således, at der kan være mest muligt i rygsækken. Det vejer godt nok lidt mere men det opvejes i, at der kan være mere i rygsækken og så er der orden når jeg skal finde noget i den.

For mig er det meget vigtigt med orden, at udstyret ikke bare vælter ud når jeg åbner rygsækken. Det er også af sikkerhedsmæssige årsager, f.eks. hvis vi bliver fanget af et uvejr og hurtigt skal bruge udstyr for at holde varmen eller beskytte os.              

 Udstyret er købt hos TOURSPORT, Århus:

Henrik (min rejse-makker) og jeg har været utrolige heldige med, at finde en butik som TOURSPORT. Vi har fået en fantastisk professionel vejledning og betjening ned til mindste detalje. Personalet hat hjulpet os over al forventning, de har brugt den tid der skulle til for at hjælpe os. Vi kan kun anbefale alle andre, at handle udstyr hos TOURSPORT. Uanset om det er til aktiv- eller til fritidsbrug. Check deres hjemmeside www.toursport.dk        

I dag hedder butikken Eventyrsport

Mad:     

Her bliver jeg nød til, at tænke meget kreativt. Det mest brugte på ture hvor der skal laves medbragt mad er frysetørret mad. Det er utrolig smart, der tilsættes bare kogende vand i posen og så skal det bare trække ca. 10 min. derefter er der ingen opvask). Jeg har flere gange levet af dette under forskellige konkurrencer over flere dage, problemet er bare, at jeg ikke har smag for det. Denne gang forsøger jeg mig også med lidt andre produkter bl.a. egen hjemmeblanding af øllebrødspulver tilsat sukker og vanila samt havregryn med sukker og vanila. Disse retter har jeg prøvesmagt og de kan anbefales. Opskriften er flg.

Til morgenmad: Øllebrød: 8 spsk. færdig øllebrødspulver m/ sukker tilsat 5 tsk. vanila i poser af 145 g til 3 dl. vand.

Havregrød: 8 spsk. havregryn tilsat 1½ spsk. sukker i poser af 105 g til 3 dl. vand.   

Til frokost: ”Knorr” (Cup a soup) 21 g poser med tre forskellig smag samt ”Minut” nudler i 65 g poser.

Til aften: Frysetørret mad i 125 g poser med forskellige smagsvarianter (Travellunch).

Ekstra: 1 chokoladekiks 28 g samt 35 g ”Nesquick” til varm chokolade.  

Jeg har sammensat maden i poser til 8 dage + 1 dag ekstra. Vi spiser det vi kan købe i ”Bace Camp” for, at spare vægt samt at få en lokal og anden smagsoplevelse.

Total dagsration mad: vægt 415 g

Energi: 1 energibar 55 g ”High5” + 1 proteinbar 50 g ”High5” + 1 energigel 100 g ”Maxim

Total dagsration energi: vægt 620 g.

Det er garanteret for meget men jeg ønsker ikke, at sidde et sted på bjerget og være afkræftet fordi jeg har sparet på energiindtaget. Jeg kan altid revidere mine rationer undervejs og hælde noget af maden ud af poserne, det skader jo ikke naturen           

Noget jeg helt sikret kommer til at savne er Coca Cola samt ”Marabou” chokolade men der er nok ikke plads til denne luksus.   

Jeg har 9 hele dagsrationer med samt 4 ekstra energibar, det giver en totalvægt på 5,8 kg. hver dagsration er pakket i en pose således, at det er let hver morgen at tage en pose. Det er let at overskue samt at jeg forhåbentligt husker, at få nok at spise. Det kan være et problem med appetitten i højderne.  

Tøj til vandreturen fra start til Base Campen og tilbage:

Der er 35 km, som går op og ned samt et meget langt fladt stykke. Jeg har valgt at bruge løbetøj og løbesko. Mange bruger tracking udstyr og støvler men det er alt for tungt efter min mening.

 • Svedundertrøje, korteærmer (Asics)
 • Tight, korte (Asics)
 • Løbestrømper (Asics)
 • Løbesko (Asics)
 • Tracking bøllehat
 • Solbriller (Oakley)
 • Løbe-overtrækssæt (Asics)
 • Løbehandsker m/Vindstopper (Asics)
 • Rygsæk 25 l (Haglöfs)
 • Skal-jakke (Haglöfs)
 • Skal-bukser (Arc'teryx)
 • 2 x drikkedunke
Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk