Min version: Dag 1-25

Afrejsen fra Danmark:

 
Tirsdag d. 01-05-01

Afgang fra Silkeborg banegård kl. 16.00. Alt er pakket, jeg har haft mange tanker omkring hvad jeg skal have med. Der skal jo både pakkes tøj til ekspeditionen og til hvis jeg ryger hurtigt ud. Jeg er et udstyrsfreak så jeg pakker altid rigeligt. Det der havde voldt mig de største problemer var, at finde det rigtige beklædning til eksp. En af mine gode venner skulle til KBH. så vi tog toget sammen, så går tiden hurtigere og spændingen er knap så stor.

Da jeg ankommer til Kastrup lufthavn kan jeg nogenlunde regne ud hvem de andre deltagere er. De ser lige så spændte ud som mig. Henrik (Casteren) tager imod os.

Deltagerne står lidt spredte rundt omkring, de fleste med venner eller familie. Jeg ønskede ikke at have andre med fordi jeg hader at tage afsked.

Den første jeg taler lidt med er Carsten, han er en sporty type som jeg nok passer godt sammen med.

Jeg har nogle klare mål hjemmefra. Jeg vil holde mig lidt på afstand i starten, jeg er ikke typen der render rundt og giver knus til alle og enhver bare fordi vi skal til samme sted. Jeg ønskede at se de andre lidt an og på den måde vurdere hvem jeg vil passe bedst sammen med.

Da vi har checket ind bliver der taget en del billeder af pressen.

Der er mange af deltagerne der allerede ser ud som om at de er bedste venner.

Vi flyver kl. 23.00. Den danske presse er med for at stille os spørgsmål om hvem vi er og vores forventninger.

Kastrup – Bangkok (Fly)

Bangkok – Singapore (Fly)

Singapore – Malaysia (Bus)

Derfra til havnebyen Mersing

Vi ankommer til Mersing kl. 01.30 (Dagen efter afrejsen) meget forsinket og trætte. Vi bliver modtaget af Jeppe Juhl (Produktions ansvarlig) på hotel ”Timotel”. Efter indlogering på vores værelser skal vi gøre klar til tøj-check. Efter et bad og shaving af hele kroppen (Pga. hygiejnen) finder jeg mit udvalgte ROBINSON tøj frem.

Efter lidt ventetid kommer der to personer der skal checke mit tøj for antal dele og firmalogoer.

I år må vi kun have få tøj-dele med og ingen personlig genstand:

Underbukser / Badebukser (Adidas)

Kortebukser (Nike)

Langebukser (Adidas)

Kortærmet trøje / Skjorte (North Face)

Langærmet trøje / Skjorte (North Face)

Strømper (New line)

Sandaler / Sko (Salomon)

Hovedbeklædning (Helly Hansen)

Efter dette check bliver vores bagage fjernet for at blive opmagasineret til vi er ude af ekspeditionen. Nu har vi kun det tøj vi skal bruge til eksp.

Kl. 02.30 forsøger jeg at sove lidt men det er svært fordi jeg er overtræt og alle de tanker der løber igennem hovedet. Jeg tænker meget på hvem og hvilke personer der har været meget sammen på rejsen, fordi de vil måske finde sammen i en alliance og det er meget vigtigt f0or mig at holde øje med det så jeg kan være så forberedt som muligt og på den måde blive en af de sidste deltagere i eksp. Og så tænker jeg på, at i morgen skal jeg deltage i en af mine måske største udfordringer nogensinde.

 

Afsnit 1:

 

Status

16 forventningsfulde mennesker er klar til et af deres livs oplevelser i det Sydkinesiske Øhav.

Overskriften for de næste mange dage er ren overlevelse.

 

Morgen d. 03 maj 2001

Tidligt op, jeg tager det sidste bad i forhåbentligt lang tid. Jeg spiser kun lidt morgenmad således, at min mave kan vende sig til at sulte.

Der er informationsmøde bl.a. fra en læge om hvad vi skal passe på og hvad vi skal gøre hvis vi bliver bidt af slanger og andet giftigt kryb.

Vi bliver sejlet fra havnebyen Mersing i to meget hurtige speed både ud til en ø ved navn Tengah. Det er på denne ø ø-rådet finder sted. Der er en fantastisk smuk udsigt her fra. Vi skal alle præsentere os til Mygind og kameraet og derefter skal der vælges hold.

 

Hold deling

Vi skal alle tage en drikkedunk, to af os har et kryds under bunden. Det er Majbritt og Lasse. De skal nu vælge hver deres hold ligesom i skolegården.

Jeg bliver valgt som en af de sidste og da Majbritt vælger mig kan hun ikke huske mit navn. Min plan om at være anonym havde holdt stik, jeg havde holdt mig så meget i baggrunden på rejsen herned, at deltagerne ikke havde lagt mærke til mig.

Holdene bliver valg således:

Majbritt: Malene, Carsten, Britt, Ramin, Gitte, Mars (Hun kan ikke huske mit navn) og til sidst Poul.

Lasse: Lars, Jonny, Tina, Jesper, Malle, Mette og Gry.

Jeg kommer desværre på det hold med fotomodellerne, mon de kan overleve? Jeg ville meget hellere være på det andet hold, de virker meget mere overlevelses til overlevelse. Majbritt har helt sikret ikke valgt udfra overlevelse og konkurrence.

Efter hold inddelingen var der stadig en rigtig god stemning.

 

Kappestrid

Vi skal nu i vores første konkurrence, det har jeg glædet mig helt vildt til.

Konkurrencen er en omvendt tovtrækning. Hvert hold står på hver sin side af en træstemme, vi skal nu presse det andet hold ud af en cirkel.

Carsten og jeg stiller os bagerst (Det er os med mest styrke). Vores hold har en aftale om, at når Mygind siger ”Sæt i gang” skal vi bare presse med alle vores kræfter.

Efter ca. 30 sek. har vi presset det andet hold så hårdt ud af cirklen at de vælter.

Præmien: Majbritt` hold vinder, vi bliver hold NORD og får udleveret lidt udstyr: En spade, wok, machete, lommekniv, rygsæk, lidt reb og materialer til at bygge en hytte af. Hvad vi ikke ved er, at vi også får den bedste og smukkeste ø.

Vi får nu muligheden for at give hold SYD noget af vores præmie, efter lidt snak fortæller vi at de ikke får noget. De må klare sig selv, det er jo ROBINSON ”Ren overlevelse”

 

Sejltur

Vi bliver nu sejlet ud til vores øer hold SYD skal bo på øen LIMA og vi på hold NORD skal bo på øen SIMBANG. Det bliver en meget ubehagelig sejltur, speedbådene sejler meget stærkt og sammen med bølgerne bliver vi næsten kastet rundt i båden. Efter ca. en times sejltur og et par søsyge piger bliver vi kastet i vandet, vi skal svømme ca. 500 m hen til en tømmerflåde som ligger ca. to km. fra land.

Inden vi hoppe i det meget urolige vand spørger jeg om alle er habile svømmere, fordi det er ikke det samme at svømme i en svømmehal som i åbent vand med høje bølger og med alt ens tøj på. Alle siger at de kan svømme og vi hopper i vandet. Carsten og jeg tager sammen udstyret som vi har vundet. Efter lidt tid kan jeg se at nogle af pigerne har problemer, jeg aftaler med Carsten at han tager udstyret og jeg svømmer tilbage for at hjælpe de andre. Vi kommer alle op på tømmerflåden som vi nu skal have skåret fri for, at vi kan få den sejlet ind til land. Malene er søsyg og jeg har slugt for meget saltvand da jeg hjalp de andre, så vi brækker os lidt inden vi begynder at padle.

Det bliver en meget hård tur ind til land, der er høje bølger og tømmerflåden begynder at gå fra hinanden.

Da vi kommer ind på land opdager vi hvor smukt der er. Vi jubler og er meget glade. Jeg tænker nu lidt på det andet hold, hvordan mon deres ø er og hvordan er de kommet ind til deres ø.

 

Ankomst til vores ø, vores nye hjem

Vi taler alle sammen om hvor vi skal placere vores hytte. Vi er også alle enige om, at vi skal have lavet en bund på pæle således at vi kommer op over jorden for at undgå kryb, kulde og fugt. Vi bruger plankerne fra tømmerflåden.

 

Hold SYD

På hold Syd ser vi Lasse kaste sig op på land som en større overlevelsessene fra f.eks. filmen ”Cast awey”.

Lars tager hurtigt styringen / ledelsen på holdet. De arbejder totalt anderledes end os, de tænker ikke på at kommer op over jorden. De begynder allerede at tænke på ild første dag.

 

Hold NORD

Vi hygger os. Vi har i fællesskab fundet en god placering til vores hytte. Vi har delt os op mht. arbejdsopgaver. Vi bader lidt, der er en rigtig god stemning.

Ramin og jeg finder kokosnødder så vi kan få noget mad og energi.

Vi er rigtig gode til at organisere os og samtidig nyde det.

 

Hold SYD

Har fundet noget lignende sukkerrør. Saften er sukkerholdig og giver lidt energi.

De har kyllinger på øen. Jonny mener at det er let at fange dem (Hvorfor dræbe dem når de ikke har ild til at tilberede dem med?).

 

Hold NORD

Da mørket falder på har vi nået vores må mht. at få bygget en meget stabil bund til vores hytte. Pludselig er der total mørkt og vi går til ro. Vores tøj er stadig driv vådt fordi eftermiddagssolen ikke havde kræfter nok til at tørre det. Det bliver nogle meget kolde timer i total mørke, på en meget hård og ujævn bund og med masser af underlige lyde. Vi ligger meget tæt for at holde varmen men det er ikke nok. Ingen af os kan sove selv om at det har været en meget stressende dag. Vi har udover morgenmaden indtaget to kokosnødder til otte mennesker. Vi er i gang med ren overlevelse.

Efter nogle timer står månen op og jeg forslår, at vi bygger videre på vores hytte. Det er der ikke stemning for så jeg går selv i gang. Efter lidt tid har jeg fået varmen og jeg overtaler de andre til at være med så de også kan få varmen. Lidt senere går vi alle rundt i kun lidt tøj og bygger hytte, alle er glade og vi hygger os. Da solen står op har vi bygget en perfekt hytte, vi har gjort et utrolig godt stykke arbejde og er meget trætte. Vi går til ro og sover et par timer. Britt og Malene er desværre syge, de kaster op.

 

Dag 2

Da vi vågner er kameraholdet kommet (en kameramand, en lydmand og en reporter). De undrer sig over, at vi har bygget vores hytte så hurtigt og de er kede af at de ikke har fået optaget noget af det.

Vi får vores første regnbyge og hytten består sin første prøve.

 

Hold SYD

De kæmper godt uden værktøj. De bruger skarpe sten som værktøj, de oplever mere af det primitive end os.

De kæmper meget for at få ild men uden held.

 

Hold NORD

Vi hygger os, bader og er meget sociale. Britt er desværre stadig syg. Vi har også fundet sukkerrør som hold SYD.

Vi prøver på at få et overblik over øen. Bl.a. og hvordan madressourcerne er.

Vi beslutter os for at spare på maden således at vi spiser tre kokosnødder pr. dag (Det er ikke meget til otte mennesker men det er jo ”Ren overlevelse”). Malene og jeg prøver på at lave ild dog uden held.

 

Dag 3

Carsten, Ramin, Poul og jeg har igen været på opdagelse og vi har fundet ananas. Det er fedt fordi nu kan vi skiften en kokosnød ud med en ananas hver anden dag i noget tid. Majbritt og Britt taler meget om mad og de har det ikke godt, de kan ikke lide de kokosnødder og ananas vi finder. Britt er stadig syg.

Vi er alle ude for at finkæmme øen på kryds og tværs for at se hvad den indeholder.

 

Hold SYD

Har digtet en sang og det virker til at de også har fundet det sociale frem. De kæmper stadig med at lave ild og de er meget kreative.

Malle: Jeg er en kun survaivor i byen, er hun måske ved at give op?

 

Dag 4

Trætheden er ved at melde sig blandt deltagerne fordi de ikke har fået mad nok.

 

Hold NORD

Pigerne opholder sig meget i hytten.

Jeg har været tidligt oppe hver morgen fordi nætterne er meget lange, nogle af os kan ikke sover og der er meget koldt om natten. Jeg elsker at gå og arbejde alene om morgnen, jeg laver bl.a. et bålsted, laver tørreplads osv.

Poul savner sit barnebarn (Jasmin) utrolig meget, han kniber tit en tåre.Toilet

Vi diskutere lidt om hvor vi skal gå på toilet, jeg forslår at vi går ud i vandet fordi her forsvinder afføringen og vi kan vaske os samtidig. Nogle af pigerne vil gøre det inde mellem træerne, det kan jeg ikke forstå fordi det er ikke særlig hygiejnisk.

 

Post

Malene og Poul finder post på stranden. Malene læser at vi skal til ROBINSON-DYST. Der er stof og maling til udklædning.

Majbritt og Britt kan ikke spise kokosnød og ananas, de er ved at kaste op når de får det i munden (Der er ikke godt fordi det er det eneste mad vi har og måske får).

Mars: I skal sku spise noget for at få energi ellers går i kolde.

 

ROBINSON-DYST

Vi skal igennem en meget lang forhindringsbane.

Vi ser nu hold SYD for første gang siden første dag. De er utrolig flot udsmykket, de ligner en rigtig stamme. Vi er mere moderate.

 

Konkurrencen

Vi skal igennem, over under og til sidst med af en tovbane.

Hold SYD er lidt foran efter 1. forhindring fordi vores kommunikation ikke er god nok (Der er nogle pers. som ikke gør hvad vi har aftale). Vi indhenter dem efter 2. forhindring en balancebom. Vi kommer først over en 4 m høj væg og nu skal vi bare ned med tovbanen. Vores tovbane er desværre meget langsom og hold SYD henter ind på os men vi vinder knebent til sidst.

Vi er selvfølgelig meget glade nu har vi vundet to konkurrencer i træk og det er de andre der skal i Ø-RØDET og stemme en pers. hjem.

Efter vi har jublet bryder hold SYD ud i en kampsang fra ”Junglebogen” (Vi har det mest nødvendige osv.) Den er rigtig god og vi bliver lidt paf, de lukker munden på os.

 

Hold SYD skal vælge en person fra hold NORD der skal sidde over til næste konkurrence. De vælger Carsten (Nok fordi de ser han som den farligste konkurrent).

 

Hold SYD

De virker ikke særlig kede af at de skal af med en fra holdet.

 

Ø-RÅD

Et fantastisk flot men også meget varmt sted. Udsigten er meget smuk.

På vej op af en hængebro er der en træstub hvor der er placeret knogler med vores navne på. Når en deltager bliver stemt hjem, fjerner pers. sin knogle.

Hold Syd er de første der prøver et Ø-RÅD.

Mygind udspørger deltagerne om hvordan de har det og om hvordan de vil stemme og hvorfor.

 

Stemmerne falder således:

Mette: 3

Malle: 3

Gry: 1

Lasse: 1

Omstemning mellem Mette og Malle:

(De må ikke selv stemme).

Malle: 3

Mette: 3

 

Lodtrækning:

De skal nu trække lod med to stk. bambus, den der trækker det korteste skal forlade eksp.

Det bliver Malle.

Hun er meget glad fordi ROBINSON var ikke hende.

 

Tallisman

Malle får udleveret en halskæde (Tallisman) som kan frede en pers. Hun giver den til Lasse. Malle: Du får den fordi du valgte et godt og stærkt hold.

Det har været en fantastisk start på en af mine største oplevelser.

 

 

Afsnit 4:

 

Status:

3 er stemt hjem, 1 har givet op (Ramin). 3 piger og 1 mand.

12 deltagere er tilbage.

 

Dag 12:

Ambassadør

I afsnit 3 valgte de to hold en ambassadør hver, vi vidste ikke hvilken opgave denne person ville få. Det blev nu oplyst ved et besøg af Mygind.

Gry fra hold SYD og jeg (Mars) fra hold NORD fik til opgave at vælge en person fra sit hold der skal skifte hold. 

Gry valgte: Jesper. Hun er ikke glad for beslutningen. Begrundelsen var at Jesper havde behov for mad og søvn. Jesper var meget skuffet over valget.

Mars valgte: Sig selv. Jeg var ikke i tvivl. Begrundelsen var at jeg ønskede at opleve så meget som muligt på EKSPEDITIONEN. Jeg var også en smule usikker på, hvornår jeg ville blive stemt hjem. Malene, Poul og Carsten havde en alliance som var meget stærk. Jeg havde en talisman. Så først vil Gitte ryge derefter vil det blive mig (Mars). Jeg var en smule træt af mit valg, fordi det kunne svække hold NORD og det var ikke meningen.

Hold Syd: Der er et opgør mellem Tina og Lars. Tina styrer samtalen og Lars er i forsvarsposition. Tina mener at Lars truede ham med nogle udtalelser.

Tina er kun ude på at få folk til at bryde sammen. Hun er blevet en belastning på holdet.

 

Til kameraet:

Lars: Tina kører med 100 km. i timen. 

Johnny: Jeg holder ikke med pigerne og vil ikke hjælpe Tina med at opføre sig ordentligt.

 

Kappestrid:

Inden konkurrencen bliver vi informeret om at Jesper og jeg (Mars) skal skifte hold og at det er permanent.

Konkurrencen er tovtrækning på en planke ude i vandet. Der er plads til et hold på hver planke. Der er vand imellem plankerne så taberne styrter i vandet.

Hold SYD (mit nye hold) er ikke stærkt. Det består af Gry, Mette, Tina, Johnny og mig. 3 piger og 2 drenge. På hold NORD er der 3 drenge og 2 stærke piger.

Efter kun få sekunder ryger vi i vandet. Hold NORD vandt. 

Præmien er at hold NORD kan vælge to ting fra hold SYD lejren. Det er Jesper der skal hente tingene. Hold NORD skal vælge to der skal være oversidder til næste dyst det blev Johnny og mig.

 

Min ankomst til hold SYD:

Jeg fik en meget varm modtagelse af alle og da vi kom til øen hvor Lasse og Lars ventede blev de meget glade, da de så at det var mig der var deres nye holdkammerat.

Det var utrolig dejlig at blive så godt modtaget, de kunne havde tænkt at der ikke var plads til nye på et i forvejen sammentømret hold. Jeg blev hurtigt informeret om hvordan situationen var i lejren om at pigerne ikke laver nok og at Tina var en pestilens.

Tina forklarede også at drengene stod sammen og ønskede at hun og Gry skulle være de første der skulle stemmes hjem. Hun opfordrede mig til at jeg selv skulle drage min konklusion og måske støtte dem. 

Jeg forklarede til begge parter uafhængigt af hinanden at jeg ville se tiden an inden jeg tager nogle beslutninger.

 

Mit første indtryk af øen:

Dårlig strand med masser af sten, ikke så frodig som hold NORD, en strand med en klippe som gjorde det mere besværligt at finde mad, ingen ebbe så vi kunne gå på revet og finde muslinger, en hytte uden tag og ordentlig bund.

Imponeret: Jeg tager hatten af for hold SYD fordi de har klaret sig så godt uden hjælpemidler. Det er ren overlevelse. Jeg er meget glad for mit valg med at skifte ø. Mit ønske var at få udfordringer og oplevelser mht. overlevelse og det er der rig mulighed for her. 

Mad situationen: De fortæller at det er svært at finde mad på øen. De har fundet nogle store muslinger som de har placeret i vandet.

Jeg fortæller hvordan det er på hold NORD med mad. Der er masser af kokosnødder og om morgenen gik vi ud på revet for at finde muslinger, snegle og krabber dem er der mange af. Hold NORD har også mad fra da Ramin gav op.

Hold NORD: Jesper bliver også godt modtaget, tænk at komme fra en rigtig ring ø uden luksus til en ø med det hele. (Mad, god hytte, lækker strand osv.). 

Hold SYD: Vi vil prøve at fange kyllingerne i samme sekund sidder en af dem fast i fiskenettet som er hængt op for at skulle renses. Lasse giver den et par slag. Vi skal have kylling til aften.

Hold NORD: De diskuterer hvilke ting Jesper skal hente fra Hold SYD, det bliver gryde og tændstål. De hygger sig med ris til aften, Jesper er helt vild glad.

 

Dag 13:

Hold SYD: Lasse, Johnny og jeg (Mars) er ude for at checke fiskenettet. Der var mange brandmænd pga. den kraftige strøm, vi blev brændt meget alle sammen. De er meget kraftigere end dem vi kender her i DK. Johnny bliver værst medtaget. Han udvikler en allergisk reaktion og klager sig meget, han har svært ved at få vejret. Jeg kæmper med at holde tømmerflåden lige så Johnny kan ligge på den. Jeg taler hele tiden til ham, så han ikke går i panik. Det er en ubehagelig situation. Tømmerflåden gynger meget jeg er bange for at Johnny skal falde af så vil han måske gå i endnu mere panik og skal reddes fra at drukne. Heldigvis kommer båden med kamerafolk, jeg råber dem an og de får Johnny med til lægen på hovedøen. Johnny bliver behandlet og kommer heldigvis tilbage til os.

Hold NORD: Poul forsøger at finde mad (Muslinger og krabber) på revet. Gitte følger ham fra stranden (I stedet for at hjælpe ham, det er nu også det der kendetegner pigerne bedst. Mændene finder maden).Poul er en survivor han er god til at finde mad. De har stadig masser af mad og Jesper bliver fedet op.

 

Til kameraet:

Jesper: Lejren bære præg af at tingene er kommet forholdsvis let og det se jeg som en udmærket ting. Så er der mulighed for at holde lidt ferie, det er der ikke på det andet hold.

Malene: Hvis der var ø-råd i morgen vil der nok blive der stemt på Jesper.

Mygind kommer på besøg. Han skal have Jesper med over til hold SYD for at hente deres præmie (To ting fra hold SYD lejren).

Først bliver de informeret om næste ROBINSON DYST. Det er en Ø-LYMPIADE. Så kan de begynde at træne til det.

 

Hold SYD: Til kameraet:

Lars: Det er ikke godt at miste noget når vi ikke har så meget. Jesper ved hvad vi har brug for. Vi kan ikke finde flere kokosnødder så vores eneste chance er at fange fisk. Vi er langt ude.

Vi er bange for at vi vil miste fiskenettet. Vi kan desværre ikke komme ud for at checke det pga. for meget strøm og vi er sikre på at hvis Jesper vælger nettet får han fisk med hvis der er nogle. 

Jeg mener, at man altid kan mere end man tror, så vi skal nok klare os på den ene eller den anden måde. 

Jesper kommer på besøg: Efter en varm velkomst til hans gamle hold, fortæller vi hvordan vi fangede den første kylling og Jesper fortæller hvad han har fået at spise (Ris med salt og sukker). Så skal han til det, han forklare hvilke ting de har talt om. Tænd-stålet vil alle have, fiskenettet talte Jesper dem fra fordi det ikke er let at bruge, det blev gryden. Vi havde faktisk gjort det hele klar til ham.

Lasse har besluttet at give Jesper sin TALISMAN (På den måde kan vi måske holde Jesper som en SYD-mand så vores drengebande vil være stærk i en evt. sammenlægning). Jesper bliver helt sikkert reddet på den måde ellers vil han blive stemt hjem til næste gang. Jesper bliver meget glad men har bliver også ked af det da han skal tage afsked.

 

Til kameraet:

Mette: Jesper er en lys dreng på flere måder, vi sang sammen.

Lasse: Jesper er en dejlig dreng men han virkede ikke glad.

Mars: Jesper har stor indflydelse på at hold NORD ikke tog fiskenettet og det er nok fordi han stadig er SYD-mand .

Hold NORD: Jesper kommer tilbage. Poul griner skadesfro over det Jesper kommer tilbage med. Jesper knapper stille og roligt sin skjorte op og viser hvad han har fået af Lasse. Poul og Carsten virker ikke særlige glade, Malene og Gitte ønsker da Jesper tillykke.

Gitte må føle sig truet fordi hun ved at Malene, Poul og Carsten holder sammen og Jesper kan ikke stemmes hjem så det kan kun blive Gitte næste gang de taber. Hun kan bare håbe på at de når en sammenlægning inden.

 

ROBINSON DYST:

Hold SYD vinder Ø-LYMPIADEN. Johnny og jeg bliver meget glade da de andre kommer hjem og fortæller det. Vi slipper for et ø-råd. Vi er stadig syv på hold SYD.

 

Hold NORD:

Carsten: En mindre så er der mere mad til os andre.

Jesper: Er glad for sin talisman, ellers ville han ryge hjem.

Gitte: Har spurgt om Poul ville stemme på hende, det fik hun ikke noget svar på.

Poul: Jeg har snoet mig igennem, det var også planen.

Malene: Poul har risiko for at ryge. Jeg stemmer nok på Carsten for han er som en hundehvalp der løber rundt om benene på mig.

 

Ø-RÅD 4. gang:

Hold NORD er der igen. De er yngre, de er bedre stillede med mad og redskaber. De vinder kappestriderne men taber robinson dysterne.

 

De er nu nede på fem personer.

Stemmerne faldt således: Gitte 3, Carsten 2.

Malene fik Talismanen.

 

 

Afsnit 5:

 

Status:

5 er stemt hjem: 4 piger, 1 mand. (Ramin valgte dog selv at gå)

11 deltagere er tilbage.

 

Dag 15:

Hold NORD: Hygger sig i deres hytte. De skal ikke længere passe på deres bål da de nu har tænd-stålet (som de bl.a. tog fra hold SYD).

Carsten: Jeg har fået to stemmer men jeg vil stadig være den Carsten jeg hele tiden har været. De taler lidt om Carstens piercinger i de nedre dele. De har mad, de har en dejlig ø, de sulter ikke, de samler energi, de har det godt. Det er dejligt at se, men de har ingen udfordringer.

Hold Syd: Johnny: Vi sulter, vi har ikke overskud til noget.

Lasse: Gruppen er fokuseret på at skaffe mad, for vi har ikke mere. Lasse og jeg prøver på at lave en fælde til hønsene. Man bliver ekstra kreativ når sulten kradser.

Mette: Vi har virkelig brug for noget mad nu, vi kan ikke blive ved uden mad. Situationen er at vi ikke kan finde mere spiseligt, vi har været øen igennem flere gange men jeg er sikker på at vi nok skal finde noget, bare vi bliver ved. Efter min mening er Lasse og jeg de to personer der prøver mest og tror på at det nok skal lykkedes.

Checker fiskenettet. Efter nogle dages uvejr kunne vi hente vores net ind. Det var en hård svømmetur da der var meget strøm. Da vi fik tømmerflåden med nettet op på land kunne vi rigtigt se hvordan nettet så ud. Hvis vi ikke havde haft et positivt syn på tingene "og det skal nok gå" ville vi have været på nedbruds rand. Der var mange fisk i nettet men de var alle gået i forrådnelse . Fiskene havde siddet fast i nettet i flere dage og de fleste af dem havde ingen øjne, de lugtede ikke godt. Vi gik i gang med at rense nettet, hvis det havde været i Danmark havde jeg bare smidt det på lossepladsen, men her kunne vi ikke undvære nettet og så var det jo også en udfordring at få det til at fungere igen.

Desværre havde ikke alle denne indstilling der var nogle som ikke forstod, at vi var der for at overleve og at vi havde brug for fiskenettet. Så de tog en lur. Jeg vil godt tilstå, at det var en sej opgave at rense det net, lugten, solen stod ned fra en skyfri himmel, masser af fluer, alt var filtret sammen samt at vi skulle passe på ikke at blive stukket af giftige fisk og planter men det dejlige var, at vi var nogle stykker der havde et mål som blev nået. Fiskenettet blev brugbart igen så muligheden for at fange fisk var der igen.

Johnny: Der er to piger som ikke laver noget, Mette laver noget. Vi fire gutter har en aftale og vil gerne have Jesper med, men vi har ikke givet håndslag på at nå til finalen. Nettet bliver rigget op og vi får det sat ud igen, for nu ved vi jo at der er fisk (store fisk).

Hold NORD: De holder sgu ferie. De bor på en rigtig dejlig ø, men jeg må desværre sige, at jeg stadig er glad for mit valg med at komme over på en rigtig overlevelses ø.

Hold Syd: Vores kyllingefælde virkede. Johnny fangede en kylling, i hans iver rev han hovedet af den. I skulle have set hans ansigtsudtryk. Kylling til middag fedt, nu kom humøret lidt op ved folk. Tænk hvad et lille stk. kylling kan gøre. Jeg vil skyde på at vi ca. fik 30-40 gr. hver.

 

Dag 16:

Lasse og Johnny checker fiskenettet. Der var fisk. Nogle af os finder brænde. Lasse bliver brændt af de giftige brandmænd, han har det ikke godt. Fra nu af skal vi have tøj på, når vi svømmer ud til nettet.

 

Hold NORD: Poul: Tænker en del på Jasmin og hans familie. Han tænker taktisk - er ved at udtænke en plan.

 

KAPPESTRID:

Ved at vinde kappestriden kan det betyde mad i lejren på mere end en måde. Vi skal fragte havvand fra havet op til en tønde. Vandet hentes i spande, løbes op af stranden op af trapper, hvor vandet hældes i bambusrør med til tønden. Der er to pers. som skal styre bambusrørene, en skal hælde vandet i røret og en anden skal hente vandet. Jeg løber mod Carsten, Lars hælder op mod Jesper. Jeg har masser af energi og vilje, jeg løber godt og Lars hælder godt uden at spilde ret meget. Vi vandt (SYD).

Vi kan vælge imellem flg. præmier: 3 myggenet, 5 dåser konserves + lommekniv til at åbne med, machete, wok, 5 kg. ris. Hvad valgte vi? - mad, mad og wok. Hold NORD fik resten.

Vi fik også en bonus præmie: Vi vil få besøg af en indfødt som vil hjælpe os med at finde nye mad muligheder. Hold NORD skal vælge tre pers. fra hold SYD som ikke kan deltage i næste DYST. Det blev Mars, Lars og Lasse.

Hold SYD: Pigerne blev glade da vi kom tilbage til øen med præmierne. Jeg var utrolig glad for at være med til at skaffe / vinde mad til holdet. Jeg var i gang med at koge vores første ris (jeg havde dog fået en portion ris på hold NORD inden jeg forlod holdet, men det var dejligt alligevel), da vi fik besøg af vores indfødte gæst. Min gæstfrihed var ikke særlig stor, fordi jeg mente ikke, at vi skulle tilbyde ham noget mad. Han havde garanteret lige spist, han havde helt sikkert større muligheder for at få mad end os. Jeg tilbød ham noget vand. Jeg havde lavet ris så vi kunne få en portion og lidt til.

Her er opskriften på vandris:

1. Låget til vanddunken fyldes med vand, et pr. pers.

2. Vandet koges

3. Ris fyldes i låget til vanddunken i en cm. højde en pr. pers.

4. Risen koges længe, til de er helt kogt ud.

5. Der tilsættes vand undervejs så risen fylder så meget som muligt.

"God fornøjelse".

 

Mette: Spørger om vi skal byde ham (vores gæst) noget mad. Mars: Nej da, er du sindssyg.

Nye mad muligheder. Vores nye ven "Fredag" skal nu vise os de muligheder der er for at finde mad. Han viser os rundt på øen, men finder ikke noget.

Mars: Det er dejligt at have en indfødt til at fortælle os, at det er en barsk ø vi er på. Vi kan ikke finde mad, men det kan han heller ikke. Desværre kan man sige, men også dejligt, at vi selv har udnyttet alle de ressoucer der er på øen. I stedet for at produktionen siger, at vi ikke har gjort nok for at finde mad. "Fredag" siger at den eneste mulighed for at finde mad er fra havet. "Fredag" forlader os og vi er overladt til os selv igen, det var en sjov oplevelse med besøget - jeg håber at "Fredag" havde en lige så god dag som os.

Hold NORD: Carsten: Vi har masser af mad, vi spare kræfter, vi er i gang med en backgammon turnering. (Mars: Hold NORD har ikke rigtigt prøvet at skulle overleve kun de 10 første dage, men det er nu det er hårdt).

Jesper: Mener ikke det er badeferie at være på hold NORD heller ikke set i forhold til hold SYD, men vi behøves ikke at skal finde mad. (Mars: Måske har Jesper glemt hvordan situationen var på hold SYD i forhold til hold NORD. Der er nok en grund til at Jesper skal svare på om det er en badeferie på hold NORD).

Malene: Vi har været her 16 dage, vi prøvede kun at fange hønsene de første dage. Jeg vil gerne fange dem, men de andre vil ikke.

Poul: Jo mere presset man er des mere kreativ bliver man. Vi har mad fra da Ramin gav op. Poul prøver at være kreativ ved at fiske med myggenettet.

 

Dag 17:

Hold Syd: Jeg har lavet morgenmad og fordeler risene, så alle får det samme. Vi håber, at vi snart fanger lidt fisk igen, der er proteiner i, som er godt for vores muskler.

Arbejdsfordeling: Checkke fiskenettet. Mette er ikke sikker på, at hun har kræfter nok. Gry og Tina vil gerne, men vil have en mere med. Gry spørger hvem vil med? - ingen svarer. Mette tager med. (Der er ved at være lidt krig på holdet, fordi drengene mener, at pigerne ikke laver nok for føden. Derfor skal pigerne nu prøve, hvor hårdt det er at checke nettet. Lidt dårlig prioritering og lidt barnligt, men vi følte, at det var den eneste mulighed).

Johnny og Lars ville samle brænde. Lasse og jeg tog over på den anden side af øen for at gennemsøge området lidt ekstra. Vi fandt et træ med kokosnødder. Lasse lavede en kokosnøddeplukker, som vi brugte. Den var lidt tung og uhandy, men den virkede. Vi fandt 10 nødder - de sidste på øen.

Tilbage til lejren. Da vi kom tilbage lavede de andre ikke en pind, det er også helt ok. Hvis deres opgaver var udførte, men det var de ikke, så Lasse og jeg blev meget skuffede.

Johnny: Lars og jeg har knoklet røven ud af bukserne med at samle brænde og pigerne har forsøgt at bjerge nettet, men kunne ikke.

Tina: Vi var blevet sat på en opgave af drengene med at bjerge nettet. Nettet havde sat sig fast, så vi kunne ikke få det op.

(Mars: Jeg husker at Gry og Tina selv tilbød at checke nettet, så de var ikke blevet sat på en opgave).

Lars: Pigerne ville ikke høre på, hvordan nettet skulle trækkes op. Vi prøvede at tegne det i sandet, men de ville ikke lytte.

Jeg udtaler, at jeg er skuffet over de andre.

Tina forsvarer sig selv og siger, at de andre to piger ikke havde kræfter nok.

Jeg starter en diskussion om, at Lasse og jeg yder meget fysisk arbejde. Vi mener ikke, at alle bidrager nok til at få mad.

Lasse siger, at vi forbrænder mere mad, når vi laver mere, derfor skal vi have mere mad. Jeg er ikke enig, jeg kunne aldrig få mig selv til at spise mere mad end de andre, men han har ret mht. at man forbruger mere mad, når man laver noget. Det er fint nok at være social og hygge sig, men det kan man vel også samtidig med, at man gør noget for at finde mad.

Gry: Vi sidder midt i et eventyr, jeg gider sgu ikke at bruge kalorietabeller. (Mars: R.E. går på ren overlevelse i år, vi er med for at bevise, at vi kan overleve uden hjælp. Selv om det er et spil).

Gry: Mars kommer bare udefra og skal bestemme. Han koster rundt med os alle sammen. Vi har nogle aftaler i lejren om, at vi skal lytte til vores krop, når vi har energikriser.

Johnny: Gry laver ikke noget. Hun forsvarer sig med energikriser. Dem har hun haft nogle stykker af hernede.

Lasse: Pigerne vil ikke have det ret sjovt ret længe, hvis de var her alene.

Tilbage til samtalen: Jeg kan ikke forstå at Johnny og Lars ikke hjalp pigerne, da de ikke kunne få nettet op. Johnny forklarer det med, at nu skulle pigerne selv klare opgaven.

Tina vil ud for at prøve igen. Lasse siger, at hvis I kan nu understreger I, at I ikke gjorde det helhjertet første gang. Jeg siger og konkluderer, at folk ikke er sultne nok. Jeg er sulten.

Tina siger, at jeg kan æde noget af deres mad, men det vil jeg ikke og det er ikke mit budskab. Mit mål er at få alle til at yde deres optimale for at finde mad. Jeg kan ikke forstå, at deltagerne ikke vil lege spillet "overlevelse" - det er da en udfordring. Jeg er sikker på, at jeg selv kan overleve, men det er sjover at gøre det sammen og få en fælles oplevelse. På den måde at overskride grænser og udfordre sig selv.

Hold NORD: Malene: Jeg har ikke følt noget for Carsten udover, at han var en på holdet. Jeg tror at han har fanget det. Carsten taler mest smalltalk, hvor vi andre taler lidt dybere.

Carsten: Stemmen jeg fik betyder ikke noget, det var tilfældigt. Jeg føler at jeg stadig har samme forhold til Malene.

Hold Syd: Lasse og Lars hentede fisk fra fiskenettet. Jeg foreslog, at vi lavede dem med det samme, så de ikke rådnede.

 

Dag 17:

Hold NORD. Carsten åbner en dåse, Malene lugter til indholdet og siger "advr, det er bønner". Poul siger føj for helvede. (Folk er ikke sultne nok. Jeg ville have løbet fem gange rundt om øen for denne dåse). Hold NORD siger, at de vinder DYSTEN.

Hold SYD: TALISMAN. Lasse: Mars vil give Jesper sin TALISMAN fordi hold SYD har følelser for ham.

Johnny: Jesper er en SYD-mand og derfor har Mars doneret sin TALISMAN til mig, som jeg giver videre til Jesper.

Tina: Mars gør det for at få drengene til at fedte for ham.

Lars: Indtil videre har jeg en aftale med Lasse, Johnny, Jesper og Mars.

Mars: Jeg gør ikke det her for at blive accepteret på hold SYD, jeg føler at jeg er accepteret og det siger de også. (Grunden til at jeg gav Jesper min TALISMAN var, at den skulle væk fra vores lejr. Således at Tina eller Gry ikke kunne få den og derved blive fredet. Så alt det folk har sagt og de tanker folk har haft har ikke påvirket mig. Min beslutning var ren taktisk og ikke for at ødelægge noget hos hold NORD. Jeg havde gennemtænkt alt og sikret mig at ingen på hold SYD ville stemme på mig). (Hvorfor Tina?: Fordi hun lyver og bedrager. Hvorfor Gry?: Fordi hun ikke laver noget).

Tina, Gry, Mette og Johnny drager til ROBINSON DYST. Nu er jeg snart træt af at sidde over, det er 3 eller 4 gang.

 

ROBINSON DYST:

Opgaven er, at der skal løses en ligning (15 x R : 9 skal give 30).

Deltagerne skal finde den rigtige nød med det rigtige tal "R" så ligningen kan løses. Først skal de igennem forskellige forhindringer. Inden konkurrencen starter giver Johnny TALISMANEN til Jesper, han bliver selvfølgelig meget overrasket (han kender jo ikke mig og af hvilken grund jeg virkelig gav ham den. Så nu er jeg upopulær hos hold NORD, men det forstår jeg godt).

Konkurrencen: Først skal en person hejse sig selv op i et træ i en rebstol (der er to pers. der skal igennem), der er to sække med kokosnødder med tal til at løse ligningen. Når tallet er fundet skal der graves i sandet under det tal der passer (der er tre bunker sand med et tal på hver, under den rigtige bunke ligger holdets flag). Den der først finder deres flag og får det hejst op i en flagstang har vundet.

Hold NORD vandt. (de var lidt heldige, fordi de kunne heller ikke regne ligningen ud, så de tog bare et tilfældigt tal, men det er også helt ok.). De var selvfølgelig meget glade.

Hold NORD skal vælge to der skal sidde over næste gang. Det blev Johnny og Mette.

Hold NORD: Taler om den TALISMEN Jesper fik af mig, der var ikke den store tilfredshed over det, det forstår jeg godt. SORRY.

Poul: Det skulle han ikke have gjort, det burde Mars være for god til. Hvis han sidder i ROBINSON finalen vil jeg ikke stemme på ham.

Hold Syd: Tina skærer en kokosnød ud, hvad vi andre ikke ved, spiser hun af den uden vi andre får noget. Er det egoistisk, n år vi ikke har ret meget mad?

Tina: Jeg ryger nok hjem.

Lars: Vi skal sige farvel til Tina. Mette: Tina er utroværdig.

Mars: Tina, hun siger, at hun kan det hele uden at gøre det.

 

Ø-RÅD:

Nu starter det nok mest omdiskuterede ø-råd i ROBINSON EKSPEDIITONENS historie. Mygind spørger til kønsrolle mønstret, har kvinder noget at gøre i denne R.E.? Lars, ja men det er ikke de rigtige der er her.

Mygind spørger til madrationerne. Lasse, har I drenge behov for mere mad end pigerne? Lasse, ja hvis det er fysikken der skal drive butikken, men der er vi ikke ude endnu.

Tina siger, at pigerne ikke må lave det drengene laver. Det er dem der tager initiativer, jeg (Mars) bryder ind og siger, at alle kan gøre det der er behov for, men Tina kommer ikke med nogle ideer. (Tina og jeg begynder at diskutere).

Mygind spørger mig om TALISMANEN. Jeg forklarer, hvorfor i samme historie som tidligere overfor holdet. Jeg mener ikke, at jeg er i fare for at blive stemt hjem, men man ved aldrig.

Tina ville gerne have haft TALISMANEN. Tina forklarer, hvordan hun ser det. Mars gav TALISMANEN til Jesper således at Tina eller Gry ikke kunne få den. (Godt regnet ud Tina, jeg tror at hun var den eneste, der helt havde forstået min ide. De andre troede, at det var for at skade hold NORD).

Tina begynder på en stor løgnhistorie om, hvad hun har hørt (Hun har ikke hørt en skid) og hvad hun tror der vil ske. Jeg (Mars) bryder ind og prøver at forklare, hvordan det hele hænger sammen. Tina og jeg (Mars) diskuterer videre. Da Tina vender tilbage til sin plads efter hun har stemt giver hun mig (Fuck you) fingeren. Nu bliver jeg gal, min plan er nu at få Tina til at indrømme, at hun lyver og spiller folk ud mod hinanden for åben skærm, så befolkningen kan se hvordan hun er. Godt nok giver det godt TV, men det er utroligt hvor langt folk vil gå for at få opmærksomhed.

 

1. Stemmerne faldt således: Tina 4, Mette 2, Gry 1.

Tina blev valgt fra som den første. Det var et specielt ø-råd vi skulle stemme to gange. Så glæden var stor, da vi nok ville komme af med Tina og Gry på en gang.

 

2. Stemmerne faldt således: Gry 5, Mette 1.

Gry blev den anden. Vi var glade for at slippe for de to værste på en gang, men så godt gik det ikke. En af dem skal blive tilbage.

 

3. runde: De to skal kæmpe mod hinanden i "Sten, saks og papir" - Gry 1, Tina 2.

Tina skal blive i EKSPEDITIONEN. Gry skal forlade holdet. Godt at der ikke var en TALISMAN på hold SYD.

 

Jeg kunne ikke skjule mine skuffelser.

Jeg siger til Tina: Du spiller folk ud mod hinanden.

Tina: Præcis.

Mars: Du har siddet og løjet.

Tina: I spil gælder alt.

Mars: Hvis du er voksen, står du frem i morgen og fortæller, at det du har sagt er løgn.

Tina: Klap i, jeg gider ikke at tale med dig mere. Du snakker hele tiden og så synger du falsk.

Sådan fortsatte diskussionen et stykke tid efter, at Gry havde forladt ø-rådet. Jeg havde opnået mit mål med at få Tina til at indrømme, at hun løj og spillede folk ud mod hinanden. Derforuden fik jeg en ny udfordring og det var at holde hovedet koldt, selv om det var svært overfor en person der er så irriterende.

Jeg er selv tilfreds med min måde at takle oplevelsen på. Jeg har en stor interesse i, hvordan mennesker reagerer i forskellige situationer, så jeg har fået meget med fra dette ø-råd.

 

 

Afsnit 6:

 

Status:

6 er stemt hjem: 5 piger, 1mand.

10 deltagere er tilbage.

+ 3 nye jokere!

 

Dag 18:

Det dramatiske Ø-råd var overstået og det var aften da vi kom tilbage på øen LIMA. På sejlturen tilbage, var stemningen meget spændt. Tina var meget i ubalance, hun var ked af det og sagde en masse mærkelige ting. Bl.a. sagde hun til MARS: nu kommer du garanteret lort i min mad så jeg bliver syg. Hvem kan finde på at sige sådan noget, måske en der selv kan finde på det ? (tyv tror hver mand stjæler). 

Jeg må indrømme, at da vi sad og spiste aftensmad i bælmørke følte jeg en stemning som jeg aldrig havde oplevet før. Jeg var bange for den psykiske tilstand, som jeg følte Tina var i. Derfor garderede jeg mig ved, at gemme harpunspids og kniv i samråd med Johnny og Lars. Det samme ville jeg også gøre den dag i dag, for hvem kan vurdere hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i en sådan situation. (Det er let at sidde hjemme i sofaen og vurdere tingene og undre sig over af andres frygt).

Jeg har ikke kunnet sove mere end ca. en time hver nat indtil videre i ekspeditionen og denne nat sov jeg vist ikke sovet overhovedet. Tina var oppe mange gange den nat, hvad hun lavede ved jeg ikke men jeg holdt øje med hende. Jeg var oppe flere gange for at lægge brænde på bålet, det var åbenbart ikke derfor hun var oppe. 

Dagen efter fik vi en kylling til, den røg i fælden som Lasse og MARS havde lavet. Johnny ”vildmand” rykkede hovedet af den, så var der lidt mad igen.

 

Kappestrid:

Dag 20:

Alle havde malet sig som normalt, med navne på kroppen af deres kærester, koner, børn eller firmanavne. Denne gang ville jeg ikke være udenfor så jeg skrev min søsters navn ”Lise” på kroppen.

Konkurrencen gik ud på, at samle et stort puslespil som skulle ligne hver vores øer. Hold NORD vandt med få sekunder. Præmien var en skattekiste med vin og peatnuts samt et brev som var en invitation til et barbaque party og at de ikke ville komme tilbage til øen SIMBANG igen. Der var også syv x bestik og tre ekstra glas, de havde nok regnet den ud med de tre JOKERE. Men der var også snak om familie hjemmefra.

Det var fedt, at se hvor godt de havde det på hold NORD, de må have oplevet de sidste dage som ren ferie. Jeg fortryder stadig ikke skiftet fra hold NORD til hold SYD, for jeg var med for overlevelsens skyld og ikke ferie.

Hold Syd fik også et brev ved kappestriden, vi åbnede det da vi kom tilbage til vores Ø. Vi ville blive hentet når solen stod højest på himlen næste dag, vi ville ikke komme tilbage. Vi besluttede os for at spise det sidste af vores mad, så vi kunne få lidt ekstra energi.

Vi pakkede alle vores ting og ryddede op omkring vores lejr.

Det var dejligt at vi ikke skulle tilbage til øen LIMA, den var alt for brugt nu. Der var ikke mere mad at finde.

 

Barbaque party på SIMBELANG:

Hold NORD med Malene, Carsten, Poul og Jesper ankom til masser af mad, Poul sagde mange gange at der var ”SILLI” men jeg tror han mente CHILI.

Så kom JOKERNE tre styk. Tina, Benny og Tom.

Der blev hurtigt startet en snak om alliancer, om hvem der hurtigt skulle stemmes hjem. Desværre blev mit navn ”MARS” nævnt flere gange. Først skulle Tina hjem, derefter ville de smide en håndgranat mellem de stærke mænd. Det blev da også ved det, MARS skulle først hjem (Ikke godt).

Selv om at Poul sagde flg.: MARS er en kanon fyr som har knoklet. (Men hvad kan jeg bruge det til hvis jeg ryger hjem).

Der blev også sagt at ”MARS var kold i røven da han skred”. (Det var jeg ikke, men jeg havde udtalt fra starten, at jeg ville opleve så meget som muligt på ROBINSON ekspeditionen. Så hvis muligheden kom, ville jeg gerne opleve at besøge det andet hold.

Jesper fortalte de andre, at Lasse og Lars styrede hold SYD. Det oplevede jeg nu ikke, der var ingen overhoved på hold SYD.

Jesper vil ikke stemme på nogle bestemte personer fra hold SYD.

 

Sammenlægning:

De opdager at hold SYD kommer på besøg, og bliver søde og ekstra kærlige. Poul som ville stemme mig hjem gav mig et stort og kærligt kram.

Thomas Mygind sagde at fra nu af var vi et hold.

Vi afleverede vores flag fra begge hold. Nu er flaget blåt. Vi skal nu kæmpe hver for sig.

Vi spiste meget og nogle fik ondt i maven, jeg fik ingen problemer og spiste noget ekstra.

Joker Benny og Joker Tom aftalte en plan.

Joker Tina og Joker Tom aftalte en ny plan.

Vi så video fra Grand Prix.

Folk blev påvirkede og nogle fulde. Jeg sad i sandet for bordenden, jeg deltog ikke i drikkeriet. Folk blev for kærlige efter min mening. Den ene var mere klog end den anden, og kunne regne det hele ud.

 

Dagen efter sammenlægningen:

Tina talte med Poul, hun ønskede at skabe splid og ville spille MARS ud mod Poul. Poul vil konfrontere mig med dette sammen med Tina, men det vil Tina ikke (hvorfor mon?).

Joker Benny og MARS lavede bål og ville lave mad, men det nåede vi ikke.

 

Spontant Ø-råd:

Thomas Mygind kom til øen og vi skulle stille op på en række (ret militærisk) nok for at stresse os. Vi blev kaldt op en efter en, det var et spontant øråd. Vi skulle stemme et andet sted .

 

Afstemningen forløb således:

Tina Steel 13, Tom 1(fra Tina)

- Jesper byttede sin Talisman til 2 stemmer. 

Poul spurgte mig om det var sandt, at jeg havde sagt, at han skulle hjem, det havde jeg ikke. Dette havde han heller ikke regnet med. 

Tina gav Lasse sin Talisman fordi han var hendes favorit. (Tina har efter vi er kommet hjem været så flink at sige, at hvis hun kunne gøre dette om ville hun give den til MARS, tak for det Tina).

Poul og Malene talten med Jesper om hvor han stod. Carsten gad ikke være med til samtalen og forlod stedet. Der blev aftalt at de ville stemme på MARS.

Mens der blevet aftalt at jeg skulle hjem lavede jeg mad til dem (fedt ikke?!). Jeg spurgte flere gange Poul om det var mig der nu skulle hjem, ham svarede: ”Det ved jeg ikke”. 

Nu var gode råd dyre. Jeg valgte, at fortsætte med at være mig selv. Da alle var samlet spurgte jeg hvorfor jeg skulle stemmes hjem nu. Jeg mente, at der var nogle som ikke kunne overleve på en øde ø men det kunne jeg. Jeg ved godt, at det lyder lidt naivt men jeg var nødt til at få dem til at tænke anderledes.

 

ROBINSON DYST:

Dette var en forhindringsbane i vandet. Jeg havde ingen energi denne dag.

Jeg valgte at kravle ned fra rebstigen i stedet for at springe, jeg var simpelthen ikke sikker på mig selv. Jeg var bange for at gøre skade på mig selv hvis jeg ikke kunne hoppe langt nok ud fra toppen og derved faldt ned i rebet. Lasse vandt, MARS nr. 2, Carsten nr.3.

Efter konkurrencen kom ROBINSON lægen hen til mig og spurgte: hvordan har du det, jeg svarede: Godt men meget træt. Lægen sagde: At det ikke kom bag på ham at jeg ikke vandt, fordi han kunne se at jeg havde tabt forholdsvis mere styrke end de andre. Da jeg ikke havde noget fedt at tære på som de andre. (Han mente det samme om Carsten).

 

Tilbage på SIMBELANG:

Tom og Poul i vandet igen for, at snakke om hvem der skulle stemmes hjem. Derefter holdt Tom en tale om hvordan han følte de forskellige alliancer, han kunne ikke stemme på MARS. Folk havde forskellige meninger om dette

Jeg kunne få fred hvis Poul blev stemt hjem, men jeg ville ikke stemme på ham. Fordi han er en stærk person. Jeg har lovet mig selv, at det er de svage der først skal hjem. Det var jo det samme jeg appellerede til hos de andre, da jeg følte, at de ville stemme på mig.

 

Øråd i mørke med fakler, utrolig flot:

Nu blev det spændende om jeg skulle forlade mit livs oplevelse, ROBINSON ekspeditionen.

Jokerne blev budt velkommen.

Tom blev konfonteret med hans tale om, at han ikke kunne stemme på mennesker han ikke kendte (MARS).

Nu kom det frem at hold Nord havde prøvet lave alliancer med jokerne. Jeg blev spurgt om hvordan jeg følte det at være truet. Det havde jeg det ikke godt med. (men jeg følte at jeg havde fået lidt ud af at appellere til folks sunde fornuft).

Der blev talt meget om alliancer.

Malene sagde at alle på nær Mette prøvede at lave alliancer med jokerne, Lasse blev spurgt om han havde aftalte noget med dem. Han svarede, det mener jeg ikke. MARS sagde at jeg godt ville sige mig fri for dette jokerne bekræftede, at jeg ikke havde talt med dem om alliancer.

 

Afstemningen forløb således:

Poul 2, Malene 1, Lars 1, Johnny 1, joker Tina 2, Tom 6. Total stemmer 13.

Lasse havde byttet sin Talisman til to stemmer.

Benny fik Talismanen.

JEG VIL SLUTTE MED AT SIGE TUSINDE AF TAK FOR DEN FANTATISKE OPBAKNING JEG MØDER EFTER DELTAGELSEN I ROBINSON EKSPEDITIONEN.

JEG ER STADIG 100 % MIG SELV.

 

 

Afsnit 7:

 

Status:

8 er stemt hjem: 6 piger, 2 mænd.

11 deltagere er tilbage.

 

Dag 22:

Der blev snakket, og der blev snakket mellem deltagerne. Vi havde masser af tid, vi skulle væk fra sammenlægnings øen igen. Så det kunne ikke svare sig at lave noget. Vi pakkede for, at blive klar til at sejle.

Jeg var ikke helt sikker på Lars Lang mere, han talte meget intenst med det tidligere hold NORD.

 

23-05-01:

Vi forlod SIMBALANG og invaderede vores nye ”Ø” SRI BUAT.

Det var en dårlig Ø, ikke gode muligheder for at bygge en god lejr. Der var træer på et smalt stykke, tæt ved vandet. Bagved var der en stor sivmark og længere ude var der en tæt skov/buskads. Der var en smal strand og en lidt mudret bund, vi boede i en mudderpøl. Vi begyndte at bygge en lejr op. Men som Lasse sagde ”nu ville han spille på guitar” folk var bange for at være for dominerende, det udmøntede sig i at alle løb rundt og ville lave det samme. Vi var enige om, at bygge lejren i det første bælte af træer. Når der var højvande eller storm, skyllede vandet ind i vores lejr. Vi skulle hele tiden sørge for, at passe på vores ting så de ikke skyllede ud med vandet.

Vi havde lidt rester af mad fra JOKERNE.

 

Arbejdsfordelingen:

Benny, Johnny og MARS byggede hytten i starten, senere kom Malene og bandt nogle knuder.

Lasse og Poul gik på opdagelse for at finde mad.

Resten lavede et køkken og ryddede op omkring lejren.

Alle var aktive.

 

Kappestrid:

Hvem kunne bære flest Kokosnødder. Lasse havde 8, Poul og Carsten havde 7 hver, Poul var hurtigst. Så Lasse og Poul skulle igennem en forhindringsbane med en pæl på ryggen. Lasse vandt to mobiltelefoner (taletid på 5 min. og 10 min), og fik foder til to fugle. Fuglene kunne tale og hvis vi kunne få dem til, at sige ”sæt i gang” ville vi vinde en bonuspræmie.

 

Post:

Thomas Mygind kom med post hjemmefra. Det var en helt speciel oplevelse, min søster havde fået de nærmeste i min omgangskreds til at skrive en hilsen. Jeg var sikker på, at jeg ikke ville opleve noget på ROBINSON som ville få mig til at græde Men et brev hjemmefra med masser af positive ord som: styrke, kampånd, gejst, positive syn på tingene, tror på dig, kunne få en tåre frem. Jeg har ikke let til tårer, og har ikke det store sociale behov. Men dette helt ubeskrivelige med, at være omgivet af mennesker man ikke helt kan stole på og så få brev fra mennesker man kan stole på. Det var en underlig og dejlig oplevelse. Brevet blev gemt og gennemlæst mange gange. TAK TIL ALLE DEM DER SKREV TIL MIG!

 

Mobiltelefoner:

Dagen efter kom Mygind igen for at aktivere mobiltlf. Lasse ville selv bruge de 5 min. på den ene tlf. og gav 10 min. taletid til os andre deltagere. Jokerne Tina og Benny takkede nej fordi de ikke havde været med så længe og jeg (MARS) mente at der var andre som havde mere brug for samtalen end mig. Min søster ved intet nyt er godt nyt, og jeg havde meldt mig ud af det danske samfund i den tid jeg var med i ROBINSON EKSPEDITIONEN.

Da de andre forlod øen for at ringe, gik Tina, Benny og jeg (MARS) ud for at finde mad. På turen fik jeg fortalt hvordan jeg følte situationen. Jeg sagde at ”jeg tager hatten af for Poul”, han har klaret det godt men han skaber en usikker stemning. Så som jeg har udtalt i et tidligere afsnit, ”hvis Poul ryger hjem kan jeg få fred”.

Jokerne var enige med mig om Poul og de ville meget gerne lave en alliance med mig. Jeg sagde, at jeg ville have et par stykker mere med. Jeg har jo, en aftale med Lasse, Johnny og Lars. Dem skal jeg have med inden jeg indgår en udvidet aftale med Jokerne. Lars er jeg lidt usikker på, jeg har spurgt han flere gange om vi stadig havde en aftale ”ja, ja” sagde han bare. Dette var ikke nok for mig, jeg kendte ham ikke så godt. Efter min mening er det vigtigt, at folk i en gruppe giver udtryk for en sikkerhed. Jokerne havde også samme opfattelse efter, at Malene og Lars talte så meget sammen. (hvor Malene havde udtalt, at hun ikke kunne lide Lars). Vi aftalte, at Benny skulle tale med Lasse og Johnny samt at vi skulle tale sammen senere. Nu vidste jeg hvad Jokerne følte. 

Det var dejligt at se på TV3 hvor glade de andre var da de ringede hjem. Desværre fik Malene igen talt lidt nedsættende om Carsten til kameraet.

 

Dag 25:

ROBINSON DYST:

Konkurrencen gik ud på hvem der kunne holde vejret under vandet længst tid. Da jeg så, at kun Poul og jeg var tilbage, ville jeg spare på kræfterne til finalen og gik derfor op. Hvad jeg ikke havde set var Jesper (han var så tynd!), han sad bag en pæl. Det var noget lort!

Poul med 2.35 min. og Jesper med 2.19 min. gik i finalen (godt gået drenge). Finalen vandt Poul og var derved fredet i ørådet. (Selv om jeg ville have Poul stemt hjem, var jeg på glad på hans vegne).

Da vi kom tilbage til lejren, havde Johnny fortalt Tina at hun skulle hjem. Hun gik lidt i panik og begyndte at pakke noget af Jokernes værktøj - machete, kniv og økse. En gruppe overfaldt Tina dette ikke en særlig god opførsel. Jeg ta

Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk