Min sportslige baggrund

Sport i livet:
Sport en stor del af mit liv. Jeg elsker udfordringer og at sætte mig mål.

Jeg er dybt fascineret af hvad vi mennesker kan opnå med den rigtige vilje, målsætning og planlægning.

Jeg har bevist, at jeg kan nå de mål som jeg sætter mig - dette gælder både sport og arbejds-mæssigt. Dette giver mig et kæmpe overskud og drivkraft i livet - til at sætte nye mål men også til at nyde nu'et

Min baggrund:
Jeg kom desværre lidt sent i gang med at dyrke sport. Dette skyldes nok, at der var mange børn at lege med på gaden hvor jeg boede. Så det sociale behov blev dækket på den måde. Men der var nok alligevel en stor del sport i, at lege "politi og røver" samt "cowboy og indianer" - selv om at det var leg, var det en konkurrence om ikke at blive fanget.
 
Fodbold: Var den første sportsgren jeg begyndte at dyrke i klub (S.I.F) i Silkeborg. Siden er det blevet til mange forskellige sportsgrene. De sportsgrene der har trukket mest er enkeltmands sporten. Jeg stiller store krav til mig selv og det gør jeg også til andre, så derfor har jeg det bedst med kun, at give mig selv skylden hvis det ikke gik / går godt. Når jeg så er på et hold, vil jeg gøre alt for det hold - der er ikke noget bedre end at have andre at fejre successer med.
 
Badminton og Teakwondo: Overtog stille og roligt, jeg spillede dog stadig lidt fodbold, måske pga. det sociale sammenhold. Det blev siden hen til en kortvarig flirt med mange forskellige sportsgrene.
 
Styrketræning: Er nok det jeg har været mest fascineret af, den måde man kan forme sin krop ved at træne rigtigt. Det er simpelthen, at gå på opdagelse i sin egen krop, at finde lige den træningsform som passer mig og giver mest udbytte. Efter en del år med styrketræning og en del kg. tungere samt stor erfaring fra styrke-løft konkurrencer, ville jeg prøve kræfter med noget nyt. Min kondition var blevet for dårlig, så jeg tog udfordringen op med en sport hvor kondien nok skulle få skub op ad.
 
Marathonløb: Mit første marathon løb blev gennemført i Århus (2 x rundt om Brabrand Sø, fra Musikhuset) - det har nok været i 1988/89. Min søster cyklede ved siden af mig hele vejen. (Billedet ovenfor er fra løbet). Det var hårdt for mig at komme i gang med at løbe, efter mange års styrke-træning og en vægt på 110,5 kg, skulle der mange korte ture til på 4-5 km inden jeg kunne løbe mit første 10 km løb, 1/2 marathon - jeg fik mig kæmpet ned på 100 kg til mit første marathon løb.
Det er blevet til mange marathon løb i forskellige sværhedsgrad. Min bedste tid blev 3.03
 
Triathlon og Ironman: Blev min nye sport. Jeg købte en cykel, det gik bedre med opstarten af cykling i forhold til opstarten af løb - for her kunne jeg bruge noget af min muskelkraft fra styrke-træningen. Inden jeg skulle prøve en triathlon, skulle jeg også lige lære at svømme. Jeg kunne kun svømme crawl lige så langt som jeg kunne holde vejret - men jeg fik det lært med god hjælp fra en svømmetræner. Første triathlon var på 950 m. svøm + 45 km. cykl. + 10 km. løb tiden var 02.46.00. Jeg var total ødelagt hele ugen efter. I 1992 deltog jeg i min første IRONMAN. (3,8 km. svøm + 180 km. cykl. + 42,195 km. løb). Det var en fantastisk oplevelse, større end noget andet sportsligt jeg havde prøvet. Tiden blev under 12 timer som var mit mål (11.46). Min bedste tid blev 10.03.26
 
Ekstremløb og Adventure løb: Pludselig knækkede jeg koden til løb - efter jeg havde gennemført Ironman 7 gange blev jeg mere og mere fascineret af at løbe i forhold til cyklingen (cyklingen var ellers det som jeg var bedst til, både pga. min styrke i benene og at vægten ikke betød så meget på cyklen som på løbet). Jeg blev bedre til at "angribe" bakkerne i stedet for at "kæmpe" mig op over dem.
Jeg startede med at løbe et 50 km. orienteringsløb og derefter gik det så bare der ud ad med længere og mere ekstreme løb på op til 6 - 8 dage - hvor man selv løber med alt sin oppakning (mad, energi, sovepose mm.) til alle dagene.
Styrketræningen kunne / kan jeg ikke undvære, så min vægt er for høj i forhold til dem der normalt dyrker ironman eller løb. Jeg vejer mellem 93 og 95 kg. men det giver bare en større udfordring. Jeg har bl.a. også roet kajak, sprunget i faldskærm, cyklet lange motionsløb fra 100 til 360 km, besteget bjerge på 7000 m og mange andre sportsgrene - løbet cross og trail løb,100 km løb og forskellige ekstremløb og adventura løb på 5-8 dage. Jeg har gennemført nogle af verdens-hårdeste ekstremløb.
 
Mål:
Hele tiden at prøve noget nyt, hvor jeg tager et skridt ud i nogle nye udfordringer og ud af comfort zonen. Hvor der kræves god psyke, fysik og planlægning for at nå målet.
 
Skader:
Jeg har desværere været uheldig med at få to større skader, som jeg desværre aldrig slipper af med - men jeg har været heldig, at jeg har en stor erfaring med kroppen samt en stor portion vilje-styrke, så jeg har kæmpet mig, meget bedre tilbage, i forhold til hvad skulder- og knæ-spedialister havde stillet mig i udsigt.
Begge mine skader er opstået ved traumer (uheld) - de er altså heldigvis ikke opstået ved forkert træning.
 
Skulder: I 2007
 
Knæ: I 2011

Robinson Ekspeditionen 2001 + 2002 + 2007
Jeg deltog i Robinson Ekspeditionen som en sportslig udfordring / oplevelse.
  • Fysisk: Jeg havde aldrig prøvet at sulte
  • Psyskisk: Jeg havde aldrig prøvet at være sammen med mennekser i længere tid, som jeg "måske" ikke kunne stole på
  • Overlevelse: Udfordringen der var mht. at finde mad, fange fisk, lave en hytte og et bålsted der kunne holde til regn og storme, at få tingene til at fungere på en øde Ø
  • Fantastiske konkurrencer: Jeg elsker konkurrencer og udfordringer - og her var der heller ikke mulighed for at forberede sig, det giver lige lidt mere spænding.
Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk