Kost

Rideskoler, Beridere og Ridetrænere
 
”Optimering af Rytteren”
 
Jeg vil anbefale at du først læser mine artikler "Kost" samt "Væske" - disse er hoved-emnerne til nedenstående ideer og forslag til rideskoler og trænere.

Mine tanker er at skabe noget mere opmærksomhed på rytterne. Som jeg ser det kunne det være super godt hvis Beridere, Ride-trænere og Rideskoler fik indarbejdet forståelsen af betydningen for kost og væske hos rytterne.
 
Rideskolerne
Kan med stor fordel lave oplysnings-kampagner med kost og væske - med hvor stor en betydning det kan have, at rytterne kommer forberedte til ridningen med god brugbar energi i kroppen. Til stor fordel for rytterne, ponyerne/hestene og trænerne.
 • Dette kan f.eks. gøres med plakater på rideskolen, informationer på deres hjemmeside samt tema-indslag på de sociale-medier og oplysnings-foredrag for ryttere og forældre.
Som jeg også var inde på i mine tidligere artikler vedr. mit koncept ”Optimering af Rytteren” med fysisktræning, opvarmning og udstrækning samt kondition, så har rideskolerne en stor mulighed for at påvirke rytterne fra en ung alder. Således at rytterne får skabt nogle gode fundamenter til nu og til videre udvikling i deres sport og ridning uanset hvilket ride-niveau de opnår.

Beridere og ridetrænere
Har den største påvirknings-mulighed til rytterne. De kan med stor fordel hjælpe rytterne med at få skabt gode fundamenter til nu og fremtiden.
Trænerne vil også hjælpe sig selv ved at rytterne kommer forberedte og oplagte, dermed vil både trænere og ryttere få mere ud af træningen og oplevelser med ponyen/hesten.

Trænerne kan jo også selv have stor fordel af at tænke over at have et optimalt energi-niveau når de underviser - og det vil jo virke ekstra forstærkende hvis rytterne ser deres trænere drikke af en drikkedunk mens de underviser.

Det er på ingen måde min tanke, at trænerne skal fortælle rytterne hvad de skal spise eller drikke - men bare vejlede dem til at have spist god energigivende kost over hele dagen og inden træningen samt drukket væske, så rytterne er optimal klar til at modtage undervisning.

Ide til, hvis noget i træningen ikke går optimalt og der er brug for lige at trække vejret, så rytter og træner ikke giver helt op – så kan det måske være en god ide at rytteren lige rider ud til siden og tager en tår vand af den medbragte drikkeflaske. Det giver luft og ny energi.
Dette kan evt. også gøres efter, når noget er gået rigtig godt – lige at få trukket vejret og få fyldt lidt vand på kroppen.

Når jeg har sportsfolk til fysiske-træning skal de altid have væske med – det er godt at få tilført væske og giver også anledning til lige at være ekstra klar til næste øvelse. Dette kan på sigt også helt sikret bruges i ridesports-verdenen.

Jeg håber at I der arbejder på rideskolerne, er beridere eller ridetrænere kan se ideen i at være med til at hjælpe rytterne til at få endnu mere udbytte af deres ridning og samvær med deres pony/hest.
Du er meget velkommen til at skrive til mig med dine tanker vedr. mit koncept ”Optimering af Rytteren” – vi udvikler os bedst med sparring. Skriv til mig via "KONTAKT" i menuen.

Rigtig god fornøjelse med at hjælpe rytterne endnu mere med deres udvikling
 
Med sportslig hilsen
Lars mars
 

Facebook: Lars ”mars” Johansen – her kan du følge med i de tekster som jeg skriver vedr. sportsfolk

Mine erfaringer
Erfaringer indenfor sport:
 • I mange år har jeg hjulpet og vejledt talenter, elite- og professionelle sportsfolk inden for mange forskellige sportsgrene – med bl.a. fysisk-træning, mental-træning, planlægning og med alt hvad der vedrøre ”Optimering af kroppen” – alt der kan hjælp til at trives og præstere på højeste niveau.
 • Fysisk-træner indenfor håndbold, fra ungdom (13 år) piger og drenge - til senior og højeste niveau, LIGA for både damer og herre - i 7 år
 • Fysisk-træner samt optimering af Grønlands Damelandshold i håndbold - i 2 år
 • Fysisk-træner og optimering af kajakroere i U18 og U21 (EM og VM medaljer) - i 6 år
 • Fysisk-træner samt optimering af springryttere – siden 2015
 • God erfaring i genoptræning efter skader.
 • Stor erfaring i at holde foredrag for sportsfolk og sportsklubber
Erfaringer indenfor erhverv:
 • Investering: Jeg har købt, renoveret og solgt huse samt investeret i projekter
 • Foredragsholder: Foredrag og teambuilding for større og mellemstore virksomheder
 • Fuldtids fysisk-træner: Håndbold på højeste niveau og Champions League
Uddannelse:
 • Coach uddannelse
 • Fysisk-træner – højeste-modul hos DHF
 • Vejrtræknings-kursus
 • Over 30 års erfaring med fysisk-træning og kondition
Personligt:
 • Jeg er fascineret af hvad vi mennesker kan opnå med den rigtige målsætning, planlægning og træning samt forståelse for kroppen
 • Jeg har dyrket mange forskellig sportsgrene - og altid forsøgt at udvikle mig på den bedste måde.
 • Jeg har bl.a. har gennemført Ironman’ - løbet nogle af verdenshårdeste ekstremløb og Adventureløb på 6-8 dage med egen oppakning - Løbet 100 km. Løb - Besteget bjerge.
 • Det er en stor passion for mig at hjælpe sportsfolk , til at nå det optimale.
Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk