Hvorfor?

Hvorfor søgte jeg?

Jeg har fulgt ROBINSON EKSPEDITIONEN de tre tidligere år hver mandag og nogle gange også genudsendelsen. Jeg er helt vild med dette koncept, at 16 forskellige mennesker skal få livet på en øde ø til at fungere. I 2000 ville jeg have søgt men min søster talte mig fra dette, hun mente at en person som mig (siger min mening, stiller store krav til andre men også til mig selv, forventer at alle kæmper for holdet bl.a. med at finde mad) ville helt sikker hurtigt blive stemt hjem. Det havde hun nok ret i så jeg søgte ikke.

I år så jeg reklamerne for årets ekspedition, det skulle være den hidtil hårdeste. Ingen mad, ingen personlig ting, ren overlevelse. DET VAR LIGE MIG, så jeg tænkte over en ansøgning et par dage. Min ansøgning var ikke svær at skrive, da jeg besluttede at skrive den lige som jeg er.

I min barndom har jeg altid været fascineret i at lege med overlevelse som mål. Der var en stor bevokset byggegrund på vejen hvor jeg boede og en stor eng tæt ved, her foregik det meste af min barndom. Vi byggede huler, hytter og tipier (en rigtig lejr). Vi var altid delt op i hold, hvor vi så skulle kæmpe mod hinanden eller andre fra andre områder. I vores kampe var målet, at ødelægge så meget i de andres lejr som muligt, men også at tage andre til fange. Fangerne blev bundet til et træ og sluppet fri når vi skulle hjem til vores forældre for at spise. Desværre har jeg ingen billeder fra den tid, det kunne have været sjovt, at sammenligne med hytterne på ROBINSON ekspeditionen. Jeg er sikker på, at de var lige så gode og kreative.

Udfordringer har i mange år fyldt en stor del af mit liv. Jeg ønsker, at opleve så meget som muligt i livet. Mine forventede udfordringer i ekspeditionen vil bl.a. være at skulle få en gruppe forskellige mennesker til at fungere sammen og yde deres maksimale for gruppen. At få en funktionel lejr bygget op, en lejr som kunne modstå et uvejr og varme. At lave ild og finde mad Men også at min krop blev presset så hårdt som muligt, ud hvor den ikke havde været før både psykisk og fysisk.

Mennesker ændrer sig når de bliver presset, de ved det bare ikke. Jeg har stor interesse i hvordan mennesker reagerer i forskellige situationer, på arbejde, i fritiden, i familielivet osv. Dette ville også blive en oplevelse, at se hvordan jeg selv reagerer for, at kunne arbejde med dette. Således at jeg hele tiden kan gøre min person stærkere. Der vil helt sikkert blive løget og overdrevet meget, dette er jeg normalt god til at gennemskue og god til at huske hvad der er blevet sagt tidligere.

Målet for mig vil være at være mig selv, den person som jeg og min omgangskreds kender.

  • Jeg ønskede, at nå så langt som muligt uden at lyve og love mere end jeg ville kunne holde. Men ikke for enhver pris.
  • Jeg ønskede, at skabe en god stemning også hvis deltagerne og jeg selv begyndte at blive påvirket af negative tanker således, at humøret og tankerne blev holdt positive
  • Jeg ønskede, at få mit livs oplevelse og at lære mere om mennesker som jeg kan bruge i mine fremtidige kurser og foredrag.

 

Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk