Afsnit 9-12

Afsnit 12:
 
Dag 41
5 dage tilbage.
6 deltagere tilbage. Victorine, Hjerl, Ørum, Lone, Christina og Kløcker.
 
Første dag de vågner op efter at Sonny er væk.
Christina: Jeg er nok den eneste der savner Sonny, jeg syntes at han er sej.
 
(Christina har ret ingen andre savner Sonny).
Ørum: Alle er afslappede og glade. Det er faktisk første gang (Det er pga. Sonny).
 
Fisk: 
De har fanget fisk nogle af dem er rådne men det er Victorine ligeglad med hun vil spise dem alligevel (God fornøjelse).
 
Christina forsætter med at være ydmygende og tager det lille stykke fisk.
 
Christina og Lone taler godt sammen. Lone lover at hun ikke har sagt noget dårligt om Christina (Men det har hun. På TV ser vi forskellige klip fra Lones udtagelser om Christina, surt for Lone).
Christina vil ikke redes af nogen.
 
KAPPESTRID
(Den sidste)
Konkurrencen er opdelt i to.
1. Terningekast: De to der slår det højeste antal øjne med to terninger går videre i en finale.
Victorine og Kløcker går videre.
2. Her skal de skiftes til, at stable træklodser oven på hinanden. Den der stiller den sidste så tårnet vælter, har tabt.
Ørum vinder og skal nu vælge imellem to præmier. 1. En talisman som freder ham i næste ø-råd og 2. Penge til en indkøbstur, 100 RM. (200 KR.).
Han tager pengene til indkøbsturen og vælger Victorine med på turen.
 
Tilbage på øen 
Ørum forklarer hvorfor han valgte Victorine. Hun var med i finalen. De taler om hvad de skal købe af mad. Vi kan se glæden i deres øjne, de lyser helt op når de taler om alt det de skal købe.
 
Fisk 
De har en mega fangst i nettet. 25 fisk.
 
Glæde 
Det er som om at heldet er kommet til dem efter at Sonny er ude.
De har vundet penge, fanget 25 fisk, kun fire dage tilbage og de er glade og harmoniske.
 
Indkøbsturen 
Mygind kommer for at hente Victorine og Ørum.
De kommer nu ud på en 30 min. Sejltur til en lille by ved navn "Mersing" (Det er også der vi har været for at handle).
Her følger vi nu de to på indkøb på det lokale marked.
Victorine overtager totalt styringen selv om, at Ørum flere gange prøver på at få sin mening igennem men uden held.
Victorine liver totalt op og handler, presser priserne og antallet så de får så meget med tilbage som muligt.
(Det må være mærkeligt at se så mange mennesker efter mange dage på en isoleret ø).
Inden de tager turen tilbage til de andre, spiser de en burger for de sidste penge (Det er da ikke fair selv om, at de kommer tilbage med meget mad. Jeg havde ikke gjort det).
 
Tilbage på øen 
De viser stolte deres indkøb frem og de andre er overglade. De købte bl.a. olie, sukker, 7 kg. Mel, en kylling, cola, slik, spillekort som Hjerl kan fornøje sig med osv.
(Jeg mindes denne situation med maden fra sidste år. Carsten havde vundet en konkurrence og præmien var en sviptur til DK. Han fik 1000 KR. til at købe hvad han havde lyst til. Han købte også mad bl.a. 6 kg. Ris, mel, sukker, olie osv. Vi blev også meget glade for maden men så var der jo desværre ikke mere overlevelse i eksp. bl.a. derfor valgte jeg at forlade eksp. efter at havde vundet en konkurrence. Jeg deltog for udfordringerne og for at blive presset til det yderste).
 
Victorine har vist overtaget køkkenet og madlavningen.
 
Dag 43 
De har haft uvejr om natten (Jeg mindes den kraftige regn og storm, alt var vådt, koldt og uoverskuelig. Vi kæmpede med at holde vores hytte sammen så taget ikke blæste af. Vi ventede bare på solen så vi kunne få varmen igen).
De taler om at de ikke har sovet så meget (Sidste år var vi nogle som næsten ikke sov på hele eksp. det har de dog gjort i år).
 
Hejrl er lidt udsat. De taler om at han ikke laver noget (Jeg tror at han kun er med endnu af taktiske grunde fordi han ikke vil stemme på Kløcker).
Victorine: Hjerl laver ikke noget.
Kløcker: Hjerl er ikke en værdig vinder, han laver ikke noget.
Lone: Hjerl er kommet lidt for let til tingene.
Hjerl: Jeg har været stille og rolig (han holder lav profil lige som Ørum, det er fornuftigt nok de er da kommet langt).
 
Christina: Kløcker regnede med at han kunne vinde min stemme, det kan han ikke og nu undgår han mig. Det er fint med mig, Kløcker henvender sig kun til mig når kameraet er der.
 
ROBINSON DYST 
Konkurrencen er igen delt i to.
1. Deltagerne får udleveret en sæk med de udstemtes navne på træ skilte. Dem skal de placere i kronologisk rækkefølge på en pæl. De to der er først færdige går videre i en finale.
Mars, Lærke, Hassan, Janne, Martin, Pia, Nada, Mette, Majbritt, Lasse, Dan, Tina, Birger, Jens og Sonny.
Det bliver suverænt Kløcker og derefter Ørum med tæt kamp til Christina.
2. De skal igennem en bane med kors hvorpå der står forskellige navne på de tidligere deltagere. Der skal besvares tre spørgsmål som er gravet ned under det rigtige navn. Første spørgsmål skal graves op lige foran dem. 
A. Hvem har total været kortest tid sammenlagt på begge eksp.
Løsning: De går begge to til korset med Nada` navn (det er rigtigt)
B. Hvem pegede Mette på som ny høvding
Løsning: De går igen efter det samme kors med Majbritt` navn på (det er rigtigt) Ørum er lidt foran.
C. Hvem blev af Majbritt valgt som nr. to da hun i år skulle danne sit nye hold.
Løsning: De er enige og løber til korset med Tina` navn på. Kløcker får først gravet en lille kiste op, i den kiste er nøglen til den store kiste som er forenden af banen med ROBIBSON TROFÆET. Kløcker kaster sig det sidste stykke for at komme før Ørum. De er meget tætte på hinanden men Kløcker vinder nu for 3. gang i træk (det er sku sejt).
Han husker at sige tak for kampen lige efter (han er meget sympatisk).
 
Ørum har nu blandet sig i toppen af de sidste konkurrencer. Han er vågnet helt op.
 
Konkurrencerne
Er rigtig gode fordi de er lavet således, at alle kan være med både de stærke og svage, pigerne og drengene. Det er fedt, at det er lavet således.
 
Ø-RÅD 
Mygind spørger til hvordan det er, at sidde tilbage som de sidste. Af de 15 der er ude har 11 af dem været med længere tid total end jer der er tilbage.
De forklare hvorfor de tilbage:
Lone: Der har været mange hanner som har bekriget hinanden.
Hjerl: Jeg har ført en tilbagetrukket tilværelse hernede.
Victorine: Jeg har sagt min mening og været sammen med mennesker der forstår den.
Kløcker: Jeg har været taktisk i år. Sonny havde ret mht. at vi havde en aftale.
Ørum: Jeg har betragtet spillet fra sidelinjen.
Christina: Jeg har været taktisk denne gang.
 
Stemmerne falder således:
Christina: 4
Hjerl: 2
Christina skal forlade eksp. Hun virker meget glad og afklaret, hun vidste også hvor det bar hen.
 
Christina` afskedsord til de andre " Held og lykke de sidste par dage, vi ses jo snart" med disse ord er en meget arbejdsom og livsglad pige ude af eksp. (efter min mening har hun gjort det rigtigt godt).
 
Mygind siger til de andre "I bliver siddende fordi dette her ø-råd er ikke overstået for jeres vedkommende endnu (hvilke tanker går der mon igennem deres hoveder lige nu?).
Efter at Mygind har fulgt Christina væk fra ø-rådet kommer han tilbage og siger "Det er nu tid til endnu en afstemning" og med disse ord må vi have spændingen til gode til næste mandag hvor deltagerne skal ud på den traditionelle planke.

Afsnit 9:

 

Kløcker indtager høvdingehytten efter Dan. Nu får Kløcker lidt ekstra mad og drikke hver dag (burger og juice det følger med som høvding). Han er lidt i tvivl om hvorvidt han skal bruge hytten. De andre bakker ham op i at bruge den (jeg kan godt forstå hans tvivl fordi det er ikke godt at skille sig ret meget ud fra de andre, så kommer man hurtigt til at stå i et dårligt lys).

Sonny tager Dan` personlige ting.

 

KAPPESTRID

Konkurrencen er ude i vandet. Deltagerne står på pæle. De har hver et tov i hånden. Tovet er sat sammen så alle trækker i hinanden. Nå en deltager falder ned skal personen slippe tovet.

Den der står sidst tilbage har vundet.

Rækkefølgen blev således:

Christina, Lone, Jens, Sonny, Ørum (han har vidst ikke helt fattet betingelserne fordi han holder ved tovet hele vejen ned i vandet).

Alle ryger i vandet på nær Victorine og Birger, de skal nu kæmpe som de sidste (jeg kan ikke forstå at de andre ikke fik en ny chance fordi de blev revet ned pga. Ørum).

Birger vinder over Victorine (lidt unfair kamp men sådan er det jo. Sidste år kæmpede jeg også mod Malene på en balanceplade med tovtrækning. Det er selvfølgelig en fordel at være lidt tung i sådan et tilfælde).

Birger kan nu vælge mellem to præmier:

1. Et videobånd med VM i fodbold med DK mod Frankrig.

2. Noget der kan forbedre kalorie situationen på øen.

Birger vælger videobåndet (det forstår jeg ikke. Deltagerne har hele tiden sagt at de ikke har haft noget mad og at det er den hårdeste eksp. nogensinde. Hvis det havde været os sidste år, havde vi helt klart valgt mad. Det er jo et overlevelsesprogram eller hvad?.

Hygge skal der selvfølgelig til men de har da vidst haft nok indslag med bl.a. sammenlægnings festen og ø-råds festen. Det viser bare at de ikke tænker så meget på overlevelse men mere på at fortælle hvor hårdt de har det).

Alle deltagerne bliver meget glade (Det er fedt at se).

 

Tilbage til deres ø

Sonny er i gang med at halshugge en kylling (det ser så let ud).

Birger kommer med en haj

Christina tilbereder en kokosnød

(Nu kan jeg forstå Birgers valg en smule, det ser ud til at de har rigeligt med mad).

 

Nu kommer der lidt slesk

Ørum: Min ven, jeg er taknemlig for at du valgte fodbold. Havde du nogle overvejelser?

Birger: Ikke andet end at når man ser fodbold plejer der at være masser af kalorier.

Ørum: Jeg vil have sultet bare for at se den kamp. Tak min ven (sleske, sleske. Hvorfor gør han det? Det er da maden der er vigtigst).

Sonny og Birger taler taktik

Kløcker og Lone har opdaget det og laver lidt sjov ud af det.

 

(Det bringer utrolige mange minder frem da de skal spise. De sidder omkring bålet og Sonny deler maden ud så alle får lige meget. Det var også en af mine opgaver sidste år. Det er noget man går meget op i, det er vigtigt at alle får lige meget. Maden er noget af det vigtigste, for det første bliver de mætte det og giver energi men det er også her hvor der er fred og ro alle er mere glade og afslappede).

De hygger sig det er fedt at se, så tænker man lidt over hvorfor nogle af dem kan være så lede og egoistiske.

 

Dag 29

Jeg er klatret op i en palme for at hugge kokosnødder ned, det er han god til og det bliver til mange nødder.

Jens siger til de andre, at vi skal have rationeringer på de nødder her fordi der er personer som spiser for tre (Samme diskussion havde vi også sidste år).

Kløcker kalder deltagerne sammen for at få en diskussion omkring situationen. De har opdaget at Tina har taget mere mad end de andre.

 

Tina er sur over at de tager problemet frem for åben skærm (Hvorfor mon det? Er det en form for indrømmelse? Jeg kan ikke forså hvorfor mennesker kan finde på at snyde andre for mad. Hun gjorde det samme sidste år).

 

Jens: Vi skal være bedre til at dele og at tale pænt til hinanden.

Sonny: Til Jens, Du har lige sagt "hold kæft" og "luk røven" til Tina. Det bliver altså ikke sagt af andre (Der fik Jens lige noget at tygge på).

 

Kløcker siger til Sonny da de er alene "Jeg har respekt for at du er dig selv og at du ikke er bange for at sige dine meninger". Det skal du bare vide, der er ikke mere i det.

Jeg håber på at du slår på "gong gongen" så vi kan få en mande dyst (Jeg har stor respekt for at Kløcker viser dette overskud at rose andre. Jeg har også stor respekt for at Sonny er sig selv desværre er han bare meget led og ondskabsfuld men han indeholder garanteret også gode sider jeg forstå bare ikke hvorfor han så ikke viser dem. Det vil gøre han meget mere sej).

 

Dag 30

Jens: Sonny er truet og at han selv ved det. Derfor har Sonny været ude for at fiske efter stemmer og det har vist nogle sider af ham som jeg ikke bryder mig om.

Sonny: Jeg har været hos Ørum fordi han er et meget interessant emne.

Ørum: Takker nej for tilbudet.

Sonny: Ørum er en meget person, jeg har lige givet ham en skideballe så han er ved at flæbe nu.

Ørum: Sonny har svinet mig til.

(Hvorfor kan Sonny ikke tage et nej, hvorfor skal han svine folk til hvis de ikke følge hans planer).

 

Post og klaphat

Kløcker finder post og klaphat i høvdingehytten.

Han læser det op for de andre "Der er fodbold i aften men også at der er en ny holddeltager der glæder sig til at se jer"

 

Video og fodbold aften

De pynter sig til kampen med hvidt og rødt stof (som de har fået udleveret af produktionen).

De kommer til et total hyggeligt sted med tv og fakler der er øl og chips.

Den nye holddeltager er en ged (hvad mon den skal bruges til? Jeg gad godt at vide hvilke tanker der er løbet igennem hovedet på deltagerne mht. den nye deltager).

Der er en fed national stemning blandt deltagerne under kampen. Tina holder sig for sig selv (hun har nok fundet ud af at de andre ikke kan lide hende).

Under kampen siger Jens "Geden skal nakkes i morgen" alle er med på ideen.

(Det er helt specielt med tv på en strand, sidste år så vi "melodi grandprix" ved sammenlægnings festen. Når der sker noget meget anderledes holder mennesker meget mere sammen).

 

Dag 31

I nattens løb har Birger løsnet geden og den er stukket af. Heldigvis for dem, fanger Jens den.

Slagter

Der kommer en lokal slagter på besøg. Han skal sørge for at geden bliver slagtet på lokal vis (halal slagtning, geden dør ved at forbløde).

Deltagerne tilbereder selv resten med at fjerne hovedet og flå skindet af. Geden kommer på et spyd og over et bål (Det må være en stor oplevelse at være med til. Det er selvfølgelig også derfor at produktionen har sat geden ind i spillet).

(Sidste år fangede vi en stor varan som vi også selv fik tilberedt dog uden hjælp fra en slagter).

 

 

Dag 32

Vi har generelt set at deltagerne sover når kameraet kommer om morgenen (det må være dejligt for dem. Sidste år havde vi store problemer med at sove bl.a. pga. den lave temp. og sulten det har de åbenbart ikke problemer med i år).

Sonny: Jeg er jo en hård mand men jeg er også en følsom mand. Jeg er begyndt at holde lidt af de andre. Jeg har ikke været glad for at være herude i år (Sonny køre den store charme offensiv for kameraet, det har han vidst også brug for med den opførsel han har vist indtil nu. Det er her at Sonny er en farlig mand fordi han er to personer, den ene er svigermors drøm (Den viser han nu med følelser og det hele) og så er der den onde og kyniske (Den som han viser det meste af tiden).

Jens: Sonny er den der svinger mest i humør mere end Tina "Så det er noget der rykker i ydersporet).

Kløcker: Sonny er blødt lidt op.

 

Sonny: Jeg ser Kløcker og mig som de stærke (Han håber at de kan tale sammen i stedet for at bekrige hinanden. Er Sonny ved at skifte side?).

(For mig at se så er Sonny og Tina meget ens. Nogle gange ond, led og andre gange egentlig meget blød og rar. Denne type mennesker skal man passe meget på).

Kløcker: Opfordre Sonny til at slå på "gong gongen" så vi kan få en mande dyst.

Jens: Den nervøsitet jeg havde de første 14 dage har Sonny nu og det er fedt at han prøver det (Skifter Jens nu side igen? 1. Han vil ikke lave alliancer med nogen (det gjorde han med "burgerbanden") 2. Alliance med "burgerbanden" (selv om han ikke kunne lide dem) 3. Nu er han glad for at Sonny lider (Hvor er han nu på vej hen måske til Kløcker) Det er lidt sørgelig at Jens skifter så meget.

 

ROBINSON DYST

Forhindrings og balancebane.

Det er en bane hvor deltagerne skal over fem forhindringer. Alt foregår nogle meter over jorden. For enden af banen står ROBINSON TROFÆET.

 

De starter fem af gangen, vinderen af de to starter skal i finalen i samme konkurrence.

Sonny vinder sin første konkurrence stort.

Birger vinder også sin stort. Jens falder desværre med men Birger var hurtig.

 

Finalen bliver meget jævnbyrdig mellem Sonny og Birger.

Sonny vinder til sidst (Det er sejt at nå sit mål. Han havde sagt at han vil vinde. Det er også godt gået af den store mand til Birger).

(Det kunne have været sjovt at vide tankerne på det gl. hold NORD da Sonny vinder. Mon ikke at det var ham der stod for skud? Så hvem skal de nu tage).

 

"Gong gongen"

Tina ser at det nok er hende der skal stemmes hjem i næste ø-råd da Sonny er fredet så hun slår på "gong gongen" og tager udfordringen med Kløcker (Det er sku sejt nok, muligheden er der for at vinde selv om han er god til lidt af hvert).

 

Jens og Sonny griner lidt af Tina (Men drenge hun tør at gøre det og hun bliver da også rost af Kløcker).

Tina fortæller at hun ville have stemt på Sonny men da han er fredet så ved hun ikke hvem hun skal stemme på. Sonny får et lidt underligt udtryk i ansigtet.

 

Høvdinge duel

Som høvding skal Kløcker vælge en mellem tre discipliner som de skal kæmpe i (Præcision, hjerne og held). Det bliver i præcision.

De skal nu ud i en pusterørs konkurrence (Som Majbritt og Dan).

Tina: Faldt af

Kløcker: 1 point

Tina: Faldt af

Kløcker: Faldt af

Tina: Faldt af

Kløcker vinder og er dermed stadig høvding. Tina må forlade eksp. (Tænk hvis hun vandt, det kunne have været fedt for programmet. Jeg gad godt at se de andres forbavselse).

 

Da Kløcker kommer tilbage får de alle sammen et knus. Alle virker til at være gode venner men mon ikke at det er fordi at der snart er ø-råd og at de ønsker at komme så langt som muligt.

 

Ø-RÅD

Mygind stiller spørgsmålet om hvilken betydning det har at der er en million til vinderen.

Jens: eksp. havde været anderledes.

Birger: Hvis ikke så havde vi siddet på resortet og drukket bajer og spist is.

Kløcker: Eventyr og gode oplevelser

Sonny: Jeg er mest glad for mit trofæ fra år 2000 (det er da klart for pengene kan man jo hurtigt bruge og det er her jeg så ikke kan forstå at folk er så lede ved hinanden når der er så mange penge med i spillet).

 

Stemmerne falder således:

Birger: 4

Ørum: 3

Christina: 1

Henrik H: 1

 

Birger er ude og skal forlade eksp.

Birger: Råber "fælleskram". Jeg vil godt have haft den million. Vi ses (Han virker helt ok. Med at være stemt ud. Det er godt).

Nu er der kun en tilbage i "burgerbanden"

 

 

Afsnit 10:

 

Dag 33

Det kommer frem at Sonny og Christina har prøvet på at snyde Jens med, at sige til ham at de vil stemme på Hjerl i sidste ø-råd men i stedet for stremte de på jens` bedste ven Ørum. Sonny forklare at de faktisk har hjulpet Jens ved at han ikke ved at hans ven skulle hjem.

Jens er skuffet og sur over at de løg for ham (Jens er vidst heller ikke helt ren i kanten, han har jo haft en aftale med Sonny om at holde sammen men det er han løbet fra).

 

Vi ser Sonny og Kløcker sidde alene og tale sammen (jeg havde ikke regnet med at dette skulle ske og dog Kløcker er åben og Sonny vil gerne lave en aftale).

Løgnene er for alvor begyndt at rulle om hvem de stemmer på og så stemmer de på en anden.

(jeg husker ikke at vores eksp. sidste år var så løgnagtig).

 

KAPPESTRID

Høvdingen er færdig

Kløcker skal aflevere høvdingesceptret og posten er ophævet og dermed er gong gongen taget væk.

 

Kappestriden er en konkurrence i at holde vejret under vandet.

(sidste år var jeg den 3. sidste under vandet, jeg var sikker på at der kun var Poul og jeg tilbage fordi jeg ikke kunne se Jesper han sad bag en hjørnestolpe. Det var pokkers fordi jeg var sikker på at jeg var i finalen mod Poul men sådan kan det gå når man ikke er opmærksom nok)

Resultat:

Christina kun 28 sek., Victorine, Hjerl, Lone, Ørum, Sonny 2,19, Kløcker 3,25 og Jens vinder med en fantastisk tid på 3,56 (det er sku lang tid, stærkt gået).

Præmien:

Jens får en pakke med et dannebrogsflag, dette flag skal repræsentere præmien som han får senere (tankerne går nok højt nu blandt alle deltagerne. Sidste år vandt Carsten jo en tur hjem til Danmark).

 

Jens: Jeg har glædet mig til disse individuelle konkurrencer. Jeg hadede da Dan som høvding skulle bestemme og sagde "Det er Sonny stammens bedste kriger".

Sonny: Lige inden konkurrencen begyndte min pandehulebetændelse at banke igen (var det mon endnu en undskyldning. Han har jo haft en undskyldning for hver gang han ikke har vundet).

Jens og Sonny hejser Dannebrogsflaget.

 

Dag 34

Christina: Stemningen er rigtig dårlig. Det er ikke sjovt at være her.

Sonny: Der er en dårlig stemning (han har da selv gjort en del til det). Jeg har ikke fortalt en løgn historie på denne eksp. (passer det? Jeg husker da, at da Mygind spurgte om de havde tabt en konkurrence med vilje svarede han: "nej" og det er direkte løgn for åben skærm).

Sonny er meget truet (det er utrolig at han har hold så længe nor de fleste ikke kan lide ham, han er sku en fejder).

 

ROBINSON DYST

Dag 35

Hver deltager har fået bundet fødderne sammen. Rebet er gravet lidt ned i sandet under en træstamme. De skal nu mave sig frem samtidig med at de graver sandet væk fra træstammen.

De er færdige når de lægger hånden på en træstub.

Jens er først og Kløcker nr. to.

De skal nu i en finale hvor de bliver lagt i en kiste hver som så bliver dækket til med sand. De kan trække vejret igennem et rør. Når Mygind siger "Sæt i gang" skal de åbne enden af kisten og derefter grave sig op i det fri. Den der først får fat i ROBINSON TROFÆET er vinder og dermed immunitet i ø-rådet.

Kløcker vinder stort.

Kløcker og Jens skiftes til at vinde konkurrencerne. De har også overskud til at rose og ønske hinanden tillykke. Det er et stort overskud at have.

(Sonny tænker nok "at nu er løbet kørt" han kan jo ikke bruge "gong gongen").

Sonny læser brevet hjemmefra (jeg er sikker på at de alle sammen har læst deres breve masser af gange. Det var også det kostbareste for os sidste år. Mit brev var tyndslidt da jeg kom hjem. Hvis bare jeg kunne forklare hvor meget et brev fra familie og venner betyder. Når man sidder på en ø med mennesker som man i bund og grund ikke kan stole på og føler sig lidt ensom og pludselig får et brev med masser af søde og positive ord fra mennesker man holder af. Det er helt vildt).

 

Mygind kommer på besøg

Jens skal nu have sin præmie. Det er en videoaften med tre andre. Han skal nu vælge nogle fra (jeg tror ikke at det er så svært for ham men det er altid godt at spille lidt på følelserne. Selvfølgelig vælger han nogle mennesker han har det godt sammen med. Det vil alle have gjort).

Jens vælger Ørum, Kløcker og Lone.

 

Christina: Han skulle have valgt dem med børn derhjemme men taktikken sejrede.

Sonny: Jeg havde helt sikret valgt dem med børn. Jeg kunne rive Jens` hjerte ud og jeg vil nyde det (hvad sker der oppe i hovedet på ham. Han vil vælge dem med børn men vil også slå ihjel det hænger vidst ikke sammen. Sonny viser endnu engang at han ikke kan glæde sig på andres vegne).

(Sidste år sad Benny, Carsten og jeg tilbage og vi glædede os vildt på de andres vegne men også til at de kom tilbage for at fortælle os om deres oplevelse. Da de kom tilbage havde de lidt slik og chips med til os og så gik snakken. Det husker jeg som en rigtig god oplevelse. Det kan Sonny vidst ikke i år).

Der er ingen video til Ørum fordi hans søn er til afsluttende prøve i militæret.

 

Videoaften

De bliver sejlet ud til et sejlskib hvor der er lidt mad og drikkelse.

Det er utrolig følelsesladet at se familie og venner (det er samme oplevelse som da brevene kom, nu kan der bare sættes ansigter på og det bliver endnu mere intens).

Besøg hjemmefra

Jens bliver overrasket ved at hans kæreste Karen pludselig står bag ved ham

(Hold da kæft hvor må det være en fed oplevelse for både Jens men også Karen).

Jens og Karen bliver på båden, de skal nu have båden for sig selv til næste morgen. Der er mad, bad og seng og så selvfølgelig Karen (Tænk, at sidde der i mørket på en stor sejlbåd med sin kæreste og spise det lækreste mad på en ROBINSON eksp. det må da være en oplevelse for livet).

De andre fortæller om oplevelserne (der var godt nok en bedre stemning sidste år).

 

Dag 36

Jens får Karen med over på øen. Han viser Karen rundt (det må være en underlig fornemmelse for Karen at se hvordan det virkelig er på en ROBINSON Ø men nu har hun da i hvert fald mere indsigt end alle andre der ikke er deltagere).

 

Christina, Victorine og Sonny mener at Jens har brudt en aftale med Sonny.

Næsten alle er enige om at Sonny ødelægger stemningen (det oplevede jeg også på bare de fire dage jeg var med i eksp. Hvis han var blevet stemt hjem som den første var det blevet en knap så ond eksp.)

 

Ø-RÅD

Med besøg af Karen, den første der ikke er med i eksp. som deltage i et ø-råd. Hun kan dog ikke stemme.

Mygind spørger Karen "Hvordan er stemningen?" Den er spændt og deltagerne er splittede.

"Hvem er Jens` største konkurrent?" Det er Sonny.

Der bliver talt en del om kriterier for Jens` valg til deres videoaften. Jens besvarer med, at han valgte ud fra dem han havde det bedst med (Jeg tror at alle ville have gjort det samme).

Sonny: En gang imellem må man droppe taktik og vælge ud fra dem der har børn (Sonny vil sku altid have valgt ud fra taktik, han er jo godt i gang nu med at appellere til børnefamilierne. En ting er vigtig at huske og det er, at alle har gjort sig mange overvejelser inden de tog af sted så de er forberedte).

(Det er utroligt at Jens og de andre skal argumentere for at de har set video. Hvorfor kan de ikke bare acceptere valget og komme videre men det er jo spillet seerne vil se og det er jo også derfor at Jens kun må vælge tre andre således at der bliver fire tilbage).

 

Stemmerne falder således:

Jens: 2

Sonny: 6 (Sonny er kun halvt ude men han er ikke ønsket der).

 

Terningkast:

Sonny skal nu vælge en person som han skal kaste terning mod, taberen er så definitivt ude.

Den der lander på en sekser som er et dødningehoved er ude.

De kaster således:

De skiftes til at kaste, stemningen er meget spændt, de fleste håber på at Sonny taber.

(Sidste år var vi igennem det samme bare med at Tina og Gry skulle slå med knyttet næve om at vinde i "sten, saks, papir" bedst af tre. Tina vandt desværre men det er jo netop det der gør det hele mere uforudsigelig og spændende. Det er ROBINSON).

Sonny: 8

Jens: 7 og på dette kast vises dødningehovedet.

Sonny vinder og den knap så populære person er stadig med i spillet.

 

Jens takker af:

Det har været en fornøjelse at lære de fleste af jer at kende.

(Jens kan forlade eksp. med mange gode oplevelser. Han har bl.a. vundet konkurrencer, fået besøg af sin kæreste og overvundet en næsten sikker udstemning hvor produktionen lavede om på et ø-råd til fordel for ham).

 

 

Afsnit 11:

7 deltagere tilbage: Victorine, Ørum, Hjerl, Lone, Sonny, Christina og Kløcker.

 

Dag 37

Stille start med et morgen look ud over øen.

Ørum: Det er en god madras som Jens har lavet. Her vil jeg blive liggende til, at jeg enten bliver båret eller stemt ud (Det er nok holdningen blandt deltagerne, der er ikke meget at lave. Så hvorfor ikke bare slappe af hvis alle gøremålene er udført).

 

Victorine laver mad, Christina slæber brænde. De andre slapper af.

 

Sonny og Kløcker bagtaler hinanden hele tiden.

Sonny: Kløcker laver lige så mange intriger og lige så meget ballade. Når kameraet ikke er på så får man ting at vide.

Kløcker: Jeg har stødt på nogle ting som er så modbydelige og som er så langt ude.

Sonny: Kløcker lyver.

Kløcker: Jeg vil kæmpe for at få Sonny ud.

Udtagelserne flyver fra side til side. (Hvem taler sandt?).

 

Kappestrid

Konkurrencen er delt i to.

1. De skal samle et puslespil på syv brikker som skal danne et kvadrat.

Lone og Hjerl bliver først færdige. De går så i en finale.

2. De skal over en hængebro uden trin, på midten af broen er der en stafet til hver den der kommer først tilbage over broen og placere stafetten i en stup har vundet. De har hver to planker til rådighed til, at komme ud efter stafetten. Den ene planke skal de stå på og den anden skal flyttes videre.

De starter fra hver sin side og arbejder sig ind mod hinanden.

 

Hjerl vinder. Han kan nu vælge imellem tre præmier:

1. En mobiltlf. Med fem min. Taletid. 2. En talisman. 3. En ekstra stemmeseddel.

Hjerl vælger en ekstra stemmeseddel (Hvad skal den mon bruges til? Sonny).

 

Alliance

Sonny: Man tager kun en ekstra stemmeseddel, hvis man er meget sikker på ikke at ryge ud.

Christina: Hvis jeg ikke var med i en alliance som de siger, at de ikke har så havde jeg taget talismanen.

(Det er da utroligt at de tidligere "Gual folk" ikke vil indrømme at de har en alliance det er jo helt tydeligt. Jeg kan godt forstå det i starten men efter så lang tid. Sidste år ville vi i min alliance heller ikke indrømme det fordi vi var bange for at produktionen så ville lave om på spillereglerne men det kom frem og så spillede vi med åbne kort).

 

Kedsomheden

Nu er kedsomheden virkelig ved at skinne igennem. Der er ikke så meget at lave. Når der er hentet brænde, fiskenettet er sat eller taget op og der er kokosnødder ja, så er tiden bare lang. Jeg husker det fra sidste år. Vi havde ikke så meget mere at tale om, alt var blevet gennem diskuteret, vendt og drejet. Det var også her, at folk overdrev og lovede hinanden mere end at de kunne holde. Det er faktisk underligt at det bliver sådan fordi man er i et af sit livs udfordringer og oplevelser men det er svært at beskrive hvad der sker og hvorfor man ikke længere kan nyde den smukke ø og omgivelserne).

Tv-køkkenet

Christina viser og fortæller om hvordan hun laver salt. Det bliver vidst ud til mindste detalje således, at seerne selv kan prøve det engang (Der er blevet lavet salt på denne måde i alle eksp).

 

Opdeling

Der er et klart skel mellem Christina, Sonny og de andre (Det er synd at de ikke kan få lidt ud af tiden sammen men jeg forstår det godt fordi Sonny er så dominerende og har været så ond. Når jeg husker tilbage til sidste år så talte vi da med hinanden, der var ikke det store skel som vi ser i år).

 

Hjerl og Kløcker taler om at Christina og Sonny måske har en romance men kameraet fanger flere gange Hjerl sidde og nusse Kløcker (måske har de også en romance?).

 

Dag 38

(Det var min sidste dag sidste år).

Kløcker og Sonny forsætter med at bagtale hinanden.

Sonny: Christina laver det samme som alle de andre tilsammen

Kløcker: Sonny har ikke lavet noget.

(Jeg kan ikke forstå det med at der er nogle som ikke laver noget. Sidste år havde vi samme problem. Det kan gå for en tid men så bliver det irreterende og trættende at nogle yder og andre nyder. Det er da med at få så mange oplevelser og udfordringer med hjem i stedet for bare at ligge og slikke sol).

 

Der er uenighed om hvem der spiser mest. Der er åbenbart ingen aftale om fordelingen det er ikke ligefrem det sociale aspekt der kommer frem (Sidste år havde vi en klar aftale om hvornår vi skulle spise og der var en der stod for at dele ligeligt ud til alle. Det er da en rigtig ROBINSON ånd).

 

Dag 39

Sonny trækker sig lidt ud fra mængden (Jeg gjorde det samme sidste år. Jeg gik nogle lange ture alene eller sammen med en eller to. Jeg samlede energi på disse ture, bare at sidde og lade tankerne flyde).

 

ROBINSON-DYST

Hjerneaktivitet og fysiskudfoldelse

Konkurrencen er delt i to. Der er to pers. Som går videre til en finale.

1. Heat de skal huske en lang række tal. De ser dem i 15 sek. De skal derefter skrive tallene med på en tavle. De to der har flest rigtige gå videre.

Efter tre tal er Victorine ude

Efter fire tal er Lone ude

Efter fem tal er Sonny, Christina og Hjerl ude.

(Sonny` udtryk er ikke til at tage fejl af, nu ved han nok at løbet er kørt).

Ørum og Kløcker går til en finale.

2. Heat De skal huske seks terninger som de ser i 15 sek. Derefter skal de igennem en forhindringsbane og til sidst skal de placere seks terninger som på samme måde som de første de så.

Kløcker kommer først igennem banen og er færdig efter et min.

Ørum har to fejl i sin opstilling, Kløcker har ingen fejl så han vinder.

Mygind overrækker ham trofæet med ordene "Tak for lån" (Kløcker vandt jo også sidste dyst).

 

Sonny giver sin mening om de andre tilkende bag kameraet:

Jeg er mig selv. Jeg har aldrig stukket nogen en løgn, jeg har spillet spilet åbent og jeg har fortalt folk hvad jeg mener om dem.

- Kløcker er en god sportsmand men ikke værdig som ROBINSON vinder.

- Victorine er i stand til at overleve på en ø

- Hjerl solbader kun

- Ørum tager del i arbejdet og er et godt menneske

- Christina arbejder som en hest.

- Lone vil ikke være en værdig vinder

(Men som Sonny selv slutter af "Hvem fanden er jeg der skal bestemme hvordan det her spil skal spilles" Han har ret vi har jo alle en mening, holdning og ide til hvad er en rigtig ROBINSON er).

 

Mad

Der bliver talt en del om mad. Nogle af dem mener ikke, at kokos er mad. (De må da være meget forkælede, sidste år levede vi næsten kun af kokos. Det er jo det man ved på forhånd. Når de siger at de ikke har fået mad i mange dage så har de altså fået kokos og det giver energi og den mæthed som er så vigtig for at kan fortrænge sulten. De skal da være glade for at der er noget at spise).

Vi har fået at vide tidligere at de har masser af kokosnødder, så de lider vidst ingen nød (kokosnød).

 

Ø-RÅD

Der bliver talt om de tidligere "Gual folk" Victorine, Lone, Hjerl og Kløcker om de har en fordel ved i at have været med i spillet fra starten og på en måde været fredet (Der må jo have været en fordel fordi de fleste af dem sidder stadig tilbage). De mener at de har et godt sammenhold.

Sonny: Kløcker og jeg havde lavet en aftale.

Kløcker: Det er rigtigt at vi havde en aftale som jeg ikke holdt.

Sonny: Det var Kløcker der kom til mig.

Kløcker: Det var lige omvendt. Min røv var ikke i fare.

Sonny: Du er fuld af løgn Jørgen Kløcker.

(Hvem har nu ret? Sonny virker meget overrasket over Kløckers sidste udtagelse men vi får det nok aldrig at vide).

Stemmerne falder således:

Sonny: 4

Hjerl: 2

Sonny takker pænt af...

 
 

Afsnit 12:

 
Dag 415 dage tilbage.6 deltagere tilbage. Victorine, Hjerl, Ørum, Lone, Christina og Kløcker.
Første dag de vågner op efter at Sonny er væk.Christina: Jeg er nok den eneste der savner Sonny, jeg syntes at han er sej.
(Christina har ret ingen andre savner Sonny).Ørum: Alle er afslappede og glade. Det er faktisk første gang (Det er pga. Sonny).
Fisk: De har fanget fisk nogle af dem er rådne men det er Victorine ligeglad med hun vil spise dem alligevel (God fornøjelse).
Christina forsætter med at være ydmygende og tager det lille stykke fisk.
Christina og Lone taler godt sammen. Lone lover at hun ikke har sagt noget dårligt om Christina (Men det har hun. På TV ser vi forskellige klip fra Lones udtagelser om Christina, surt for Lone).Christina vil ikke redes af nogen.
KAPPESTRID(Den sidste)Konkurrencen er opdelt i to.1. Terningekast: De to der slår det højeste antal øjne med to terninger går videre i en finale.Victorine og Kløcker går videre.2. Her skal de skiftes til, at stable træklodser oven på hinanden. Den der stiller den sidste så tårnet vælter, har tabt.Ørum vinder og skal nu vælge imellem to præmier. 1. En talisman som freder ham i næste ø-råd og 2. Penge til en indkøbstur, 100 RM. (200 KR.).Han tager pengene til indkøbsturen og vælger Victorine med på turen.
Tilbage på øen Ørum forklarer hvorfor han valgte Victorine. Hun var med i finalen. De taler om hvad de skal købe af mad. Vi kan se glæden i deres øjne, de lyser helt op når de taler om alt det de skal købe.
Fisk De har en mega fangst i nettet. 25 fisk.
Glæde Det er som om at heldet er kommet til dem efter at Sonny er ude.De har vundet penge, fanget 25 fisk, kun fire dage tilbage og de er glade og harmoniske.
Indkøbsturen Mygind kommer for at hente Victorine og Ørum.De kommer nu ud på en 30 min. Sejltur til en lille by ved navn "Mersing" (Det er også der vi har været for at handle).Her følger vi nu de to på indkøb på det lokale marked.Victorine overtager totalt styringen selv om, at Ørum flere gange prøver på at få sin mening igennem men uden held.Victorine liver totalt op og handler, presser priserne og antallet så de får så meget med tilbage som muligt.(Det må være mærkeligt at se så mange mennesker efter mange dage på en isoleret ø).Inden de tager turen tilbage til de andre, spiser de en burger for de sidste penge (Det er da ikke fair selv om, at de kommer tilbage med meget mad. Jeg havde ikke gjort det).
Tilbage på øen De viser stolte deres indkøb frem og de andre er overglade. De købte bl.a. olie, sukker, 7 kg. Mel, en kylling, cola, slik, spillekort som Hjerl kan fornøje sig med osv.(Jeg mindes denne situation med maden fra sidste år. Carsten havde vundet en konkurrence og præmien var en sviptur til DK. Han fik 1000 KR. til at købe hvad han havde lyst til. Han købte også mad bl.a. 6 kg. Ris, mel, sukker, olie osv. Vi blev også meget glade for maden men så var der jo desværre ikke mere overlevelse i eksp. bl.a. derfor valgte jeg at forlade eksp. efter at havde vundet en konkurrence. Jeg deltog for udfordringerne og for at blive presset til det yderste).
Victorine har vist overtaget køkkenet og madlavningen.
Dag 43 De har haft uvejr om natten (Jeg mindes den kraftige regn og storm, alt var vådt, koldt og uoverskuelig. Vi kæmpede med at holde vores hytte sammen så taget ikke blæste af. Vi ventede bare på solen så vi kunne få varmen igen).De taler om at de ikke har sovet så meget (Sidste år var vi nogle som næsten ikke sov på hele eksp. det har de dog gjort i år).
Hejrl er lidt udsat. De taler om at han ikke laver noget (Jeg tror at han kun er med endnu af taktiske grunde fordi han ikke vil stemme på Kløcker).Victorine: Hjerl laver ikke noget.Kløcker: Hjerl er ikke en værdig vinder, han laver ikke noget.Lone: Hjerl er kommet lidt for let til tingene.Hjerl: Jeg har været stille og rolig (han holder lav profil lige som Ørum, det er fornuftigt nok de er da kommet langt).
Christina: Kløcker regnede med at han kunne vinde min stemme, det kan han ikke og nu undgår han mig. Det er fint med mig, Kløcker henvender sig kun til mig når kameraet er der.
ROBINSON DYST Konkurrencen er igen delt i to.1. Deltagerne får udleveret en sæk med de udstemtes navne på træ skilte. Dem skal de placere i kronologisk rækkefølge på en pæl. De to der er først færdige går videre i en finale.Mars, Lærke, Hassan, Janne, Martin, Pia, Nada, Mette, Majbritt, Lasse, Dan, Tina, Birger, Jens og Sonny.Det bliver suverænt Kløcker og derefter Ørum med tæt kamp til Christina.2. De skal igennem en bane med kors hvorpå der står forskellige navne på de tidligere deltagere. Der skal besvares tre spørgsmål som er gravet ned under det rigtige navn. Første spørgsmål skal graves op lige foran dem. A. Hvem har total været kortest tid sammenlagt på begge eksp.Løsning: De går begge to til korset med Nada` navn (det er rigtigt)B. Hvem pegede Mette på som ny høvdingLøsning: De går igen efter det samme kors med Majbritt` navn på (det er rigtigt) Ørum er lidt foran.C. Hvem blev af Majbritt valgt som nr. to da hun i år skulle danne sit nye hold.Løsning: De er enige og løber til korset med Tina` navn på. Kløcker får først gravet en lille kiste op, i den kiste er nøglen til den store kiste som er forenden af banen med ROBIBSON TROFÆET. Kløcker kaster sig det sidste stykke for at komme før Ørum. De er meget tætte på hinanden men Kløcker vinder nu for 3. gang i træk (det er sku sejt).Han husker at sige tak for kampen lige efter (han er meget sympatisk).
Ørum har nu blandet sig i toppen af de sidste konkurrencer. Han er vågnet helt op.
KonkurrencerneEr rigtig gode fordi de er lavet således, at alle kan være med både de stærke og svage, pigerne og drengene. Det er fedt, at det er lavet således.
Ø-RÅD Mygind spørger til hvordan det er, at sidde tilbage som de sidste. Af de 15 der er ude har 11 af dem været med længere tid total end jer der er tilbage.De forklare hvorfor de tilbage:Lone: Der har været mange hanner som har bekriget hinanden.Hjerl: Jeg har ført en tilbagetrukket tilværelse hernede.Victorine: Jeg har sagt min mening og været sammen med mennesker der forstår den.Kløcker: Jeg har været taktisk i år. Sonny havde ret mht. at vi havde en aftale.Ørum: Jeg har betragtet spillet fra sidelinjen.Christina: Jeg har været taktisk denne gang.
Stemmerne falder således:Christina: 4Hjerl: 2Christina skal forlade eksp. Hun virker meget glad og afklaret, hun vidste også hvor det bar hen.
Christina` afskedsord til de andre " Held og lykke de sidste par dage, vi ses jo snart" med disse ord er en meget arbejdsom og livsglad pige ude af eksp. (efter min mening har hun gjort det rigtigt godt).
Mygind siger til de andre "I bliver siddende fordi dette her ø-råd er ikke overstået for jeres vedkommende endnu (hvilke tanker går der mon igennem deres hoveder lige nu?).Efter at Mygind har fulgt Christina væk fra ø-rådet kommer han tilbage og siger "Det er nu tid til endnu en afstemning" og med disse ord må vi have spændingen til gode
Lars Mars Johansen  | larsmars@mail.dk